Define ararken ölen 3 kişiden 2’sinin cesetleri çıkarıldı

Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Mazı köyünde define aramak için girdikleri kuyuda metan gazından zehirlenerek hayatını kaybeden 3 kişiden ikisinin cesedi, uzun uğraşlar sonucunda kuyudan çıkarıldı.İsven Çakır, Abdullah Özcan ve Mehmet Bolat öğle saatleri

Define ararken ölen 3 kişiden 2’sinin cesetleri çıkarıldı

Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Mazı köyünde define aramak için girdikleri kuyuda metan gazından zehirlenerek hayatını kaybeden 3 kişiden ikisinin cesedi, uzun uğraşlar sonucunda kuyudan çıkarıldı.

İsven Çakır, Abdullah Özcan ve Mehmet Bolat öğle saatlerinde iddialara göre Ürgüp ilçesine bağlı Mazı köyünde boş bir arazide bulunan boş bir kuyuya girdi. Bir süre sonra içerideki metan gazından zehirlenen üç arkadaştan İsven Çakır, kuyudan çıkmayı başararak jandarma ekiplerine telefon ile bilgi verdi. Çakır jandarma ekiplerine bilgi verdikten hemen sonra ise arkadaşlarını kurtarmak için yeniden kuyuya girdi.

Olay yerine gelen jandarma, AKUT, Nevşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ve UMKE ekipleri kuyudaki üç kişiyi çıkartmak için yoğun çaba sarf etti. Kuyuya beline bağlanan halat yardımıyla giren bir itfaiye eri içerideki İsven Çakır'ı (30) kuyudan çıkarttıktan sonra metan gazından zehirlendi. Kuyudan çıkarılan itfaiye eri ve İsven Çakır, 112 ekiplerince Nevşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan İsven Çakır burada tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Gazdan etkilenen itfaiye erinin ise sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Nevşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ve UMKE ekipleri metan gazı yoğunluğundan dolayı kuyuya giremedi. Olay yerine getirilen kepçe sayesinde sürdürülen çalışmalar sabah saatlerine kadar sürdü. Çalışmalar sonrasında kuyuda bulunan Abdullah Özcan ve Mehmet Bolat'ın cansız bedenine sabah saat 04.30 civarında ulaşılabildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem