Dede ve torunun cesetleri bulundu

Van Valisi Münir Karaloğlu, selden etkilenen Özalp ve Çaldıran ilçelerinde ulaşılamayan köy bulunmadığını belirtirken, ekiplerin aralıksız olarak çalışmalarını sürdürdüklerini ve hasar tespitlerinin yapıldığını söyledi.Van'ın Özalp ve Çaldıran İlçeleri'nd

Dede ve torunun cesetleri bulundu

Van Valisi Münir Karaloğlu, selden etkilenen Özalp ve Çaldıran ilçelerinde ulaşılamayan köy bulunmadığını belirtirken, ekiplerin aralıksız olarak çalışmalarını sürdürdüklerini ve hasar tespitlerinin yapıldığını söyledi.

Van'ın Özalp ve Çaldıran İlçeleri'nde dün akşam saatlerinde aniden bastıran şiddetli yağışlar yaşamı olumsuz etkiledi. Yağışların etkili olduğu Özalp İlçesi'nin Savatlı, Boğazkesen, Hacıkışlak, Kırçalı, Seydibey ve Kalecik, Çaldıran'ın ise Osmanlı, Hangediği, Evciller ile Sarıçimen Köyü sel suları altında kaldı. Çaldıran'ın Evciller Köyü'nde tarlada çalışan 22 yaşındaki Esat ile ağabeyi 27 yaşındaki İlhan Kemer, Özalp'in Hacıkışla Köyü'nde de 16 yaşındaki Ramazan Artok, yıldırım çarpması sonucu ağır yaralandı. Yaralı Esat Kemer ile Ramazan Altonok kaldırıldıkları hastanede yapılan tüm müdahalelere kurtarılamayarak ölürken, İlhan Kemer Van'da tedavi altına alındı.

DEDE VE TORUNUNUN CESEDİ BULUNDU

Sel sularının etkili olduğu Özalp'in Boğazkesen Köyü'nde 65 yaşındaki Hamit Boyacı ile köye gezmeye gelen 14 yaşındaki torunu Fırat Paylan sel sularına kapılarak kayboldu. Yapılan aramalar sonucu Hamit Boyacı'nın cesedi gece, torunu Fırat Paylan da sabah saatlerinde köy yakınlarında bulundu.

GECE BOYUNCA ÇALIŞMALAR SÜRDÜ

Özalp ile Çaldıran İlçesi'nin sel suları altında kalan köylerinde çalışmalar sabaha kadar sürdü. Özalp Kaymakamı Şener Çağlar ile Çaldıran Kaymakamı İbrahim Dündür, gece boyunca çalışmaları yerinde takip etti.

YEMEK İHTİYACINI MEHMETÇİK KARŞILADI

Sel sularından en büyük zararı Çaldıran'ın Osmanlı Köyü gördü. Hemen hemen tüm evlerin sel suları altında kaldığı Osmanlı Köyü'nde akşam ve sabah kahvaltısı Çaldıran 6'ncı Hudut Alay Komutanlığı tarafından karşılandı. Yörede oturanların yemek ihtiyacını karşılayan askerler, kurtarma çalışmalarına da büyük destek veriyor.

VAN VALİSİ KARALOĞLU SEL BÖLGESİNDE

Van Valisi Münir Karaloğlu sabahın erken saatlerinden itibaren sel bölgesinde incelemelerde bulundu. Vali Karaloğlu'nun ilk durağı ise sel sularının 2 kişinin yaşamını yitirdiği Boğazkesen Köyü oldu. Vali Karaloğlu, çalışmaların aralıksız sürdüğünü söyledi. Arama kurtarma ekiplerinin sel bölgesinde olduğunu ve çalışmaların 5 ayrı ekip tarafından sürndürüldüğünü belirten Vali Karaloğlu, Van'ın diğer ilçelerindeki iş makinalarınıda bu köylere kaydırdıklarını söyledi.

YÜZLERCE HAYVAN TELEF OLDU

Hasar tespit çalışmalarının sürdürüldüğünü belirten Vali Karaloğlu, ekili alanların büyük zarar gördüğünü, yöreoetimedir ilk ifadesine göre Çaldıran'da 300, Özalp İlçesi'nde de 300-400 kadar hayvanın telef olduğunun kendilerine bildirildiğini kaydetti. Vali Karaloğlu, yolların ve içme suyu şebekelerini de sel suları yüzünden büyük zarar gördüğünü kaydederek bu yaraların en kısa zamanda sarılacağını söyledi.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler