Davutoğlu'ndan önemli çözüm süreci açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, DAEŞ ve PKK operasyonlarında sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorulara cevap verdi. Davutoğlu, çözüm sürecinin devam edip etmeyeceği sorusunu da yanıtladı.Başbakan Davutoğlu DAEŞ ve PKK operasyonlarından sonra açıklama yaptı. 

Davutoğlu'ndan önemli çözüm süreci açıklaması
Başbakan Ahmet Davutoğlu, DAEŞ ve PKK operasyonlarında sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorulara cevap verdi. Davutoğlu, çözüm sürecinin devam edip etmeyeceği sorusunu da yanıtladı.
Başbakan Davutoğlu DAEŞ ve PKK operasyonlarından sonra açıklama yaptı.
 
Davutoğlu'nun açıklamasından satırbaşları;
 
DAEŞ mevzilerine 2. dalga operasyonu yapıldı.
 
Toplamda potansiyel tehdit olan 590 unsur gözaltına alındı.
 
PKK terör eylemlerine son vermedikçe her türlü tedbire başvuracağız.
 
Türkiye düzenini tehdit eden usurlara da cevap verilmesi gerekiyordu cevap verildi.
 
3 TERÖR ÖRGÜTÜ BİRDEN HAREKETE GEÇTİ
 
3 unsura dikkat çekiyorum. Türkiye 7 Haziran'da demokratik bir seçim yaşadı. Nerelerden talimat aldığı malum çevreler 3 terör örgütünü birden harekete geçirdi. 
 
Bu operasyonların birinci amacı Türkiye'deki özgürlükleri korumaktır. Demokrasi ve özgürlük alanları korunacaktır. Kimsenin kamu düzenini sarsmaya izin vermeyeceğiz. 2. olarak, bu operasyon halkımızın temel güvenlik alanlarını korumaya dönüktür.
 
7 HAZİRAN SONRASI 281 TERÖR EYLEMİ YAPILDI
 
7 Haziran'dan bu yana 121 silahlı saldırı 15 adam kaçırma 17 haraç alma dahil 281 terör eylemi yapılmıştır. 5 asker ve polisimiz şehit edilmiştir. Teröre karşı alanı boş bırakamayız.
 
Suruç aldırısı demokrasiye yönelik bir saldırıydı. Partilerden ortak bildiri için talepte bulundum Sayın Kılıçdaroğlu'na teşekkür ediyorum onun dışında bu çağrıya destek veren olmadı.
 
Rüzgar eken fırtına biçer. Kamu düzenini tetdit edene gereken cevabı veririz. Bedeli ne olursa olsun müdahale ederiz. Herkes aklını başına alsın.
 
KOALİSYON ÇALIŞMALARI
 
Türkiye'nin hükümetsiz kalmaması için gerekli çalışmaları sürdürüyoruz.
 
Gün dayanışma omuz omuza verme günüdür. Tahammülümüz zorlanmamalı.
 
Dostluğumuz iyidir, düşmalığımız da şiddetli olur.
 
SORU-CAVAP
 
Barzani görüşmesi
 
NATO Genel Sekreteri ile Barzani ile de görüştüm. Bir saati aşkın bir durum değerlendirmesi yaptık. Türkiye'nin Kuzey operasyonları hakkında bilgi verdi. Sayın Barzani de Türkiye'nin bu operasyonları yapmakta haklı olduğunu söyledi. Sayın Barzani de bu operasyonların kesinlikle etnik bir nedeni olmadığını söyledi. Türkiye'nin terörle mücadelesine destek verdiklerini açıkladı.
 
İncirlik Üssü
 
Dost ve müttefik ülkelerle mutabakat sağlandı önümüzdeki günlerde bir takım düzenlemeler yapılacak.
 
Çözüm Süreci
 
Bizim için tarihi bir süreçtir. Geçmişteki bir çok acıların ortadan kaldırılmasını amaçlamıştır. Ve bir demokratikleşme hamlesi ile demokrasiyi en üst düzeye çıkarılması ve terör unsurlarının da sonlandırılmasını hedeflemişti. Silahlı unsurların sınır dışına çıkmaları gereken tarihlerde beklenen olmadı. Biz demokrasinin ilerlemesi için çalışmalarımızı yürüteceğiz. HDP'liler son derece samimiyetsiz. Askerimizi, ebemizi, işçimizi polisimizi kaçıracaksınız sonra barıştan bahsedeceksiniz. HDP karar vermeli bugün karar günüdür. Kudret ve şefkati aynı ölçüde kullanacağımızı herkes tarafından bir ülkedir.
 
'Barış Yürüyüşü'
 
Yürüyüş hakkı anayasal haktır herkes bu haktan faydalanabilir. Bunun için belirlenen alanlar vardır. Henüz izin alınmamışken organizasyon düzenlemek ve insanları izin almadan oraya toplamak ve trafiği aksatmak kimsenin hakkı değildir. Önceden izin almadan ve güvenlik tedbirleri alınmadan kimse gösteri yapamaz.
 
Meclis'in toplantıya çağırılması
 
Umarım genel başkanlarımız mutabık kalır biz de bundan memnun kalırız. Çağrıya olumlu yaklaşıyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem