Davutoğlu'ndan ABD'ye sert cevap

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylara ilişkin ABD'den gelen açıklamalar üzerine, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'i arayarak tepkisini paylaştığı ve "Türkiye'nin 2. sınıf bir demokrasi olmadığını" vurguladığı öğrenildi.Dipl

Davutoğlu'ndan ABD'ye sert cevap

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylara ilişkin ABD'den gelen açıklamalar üzerine, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'i arayarak tepkisini paylaştığı ve "Türkiye'nin 2. sınıf bir demokrasi olmadığını" vurguladığı öğrenildi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Taksim'deki olayların ardından ABD'li yetkililer tarafından arka arkaya yapılan açıklamalar üzerine muhatabı Kerry'i telefonla aradı. Olayların gerçek mahiyeti hakkında mevkidaşını bilgilendiren Davutoğlu, pek çok demokratik ülkede benzer eylemlerle karşılaşıldığına işaret ederek, son dönemde ABD'de yaşanan "Occupy Wall Street" olaylarında çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini hatırlattı.

Avrupa'nın farklı başkentlerinde de benzer olayların meydana geldiğini belirten Davutoğlu'nun, "Birçok demokratik ülke benzer eylemlerle karşılaşır ve bu da demokratik sistemlerin sınavıdır" ifadesini kullandığı ifade edildi. Türkiye'de gösteri hakkı bulunduğunun ve isteyen herkesin bu hakkı kullanabileceğinin altını çizen Davutoğlu'nun, eylemlere karışanlar arasında sadece çevreyi korumayı amaçlayanların dışında konuyu istismar etmek isteyen aşırı uç örgütlerin de bulunduğuna dikkati çektiği ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu iki uç arasında bir ayrım yaptığını vurguladığı ifade edildi.

Diplomatik kaynaklar, "Demokratik gösteri elbette var ve biz buna saygı gösteriyoruz" diyen Davutoğlu, polisin çekilmesinden sonra da Taksim'de kamu ve özel mülkiyetin tahrip edildiğini söyledi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem