Davutoğlu 'nakış nakış işlendi'

Davutoğlu’nun yaptığı açıklamalardan bazı başlıklar şöyle:“Geçmiş dönemlerle bu duruma aslında çok yaklaşıldı. Biz hazırız dediler ama sonra geri adım attılar. Bize her kademede mesajlar gönderdiler. Her mesajı biz kararlı ve net bir şekilde cevaplandırdı

Davutoğlu 'nakış nakış işlendi'

Davutoğlu’nun yaptığı açıklamalardan bazı başlıklar şöyle:

“Geçmiş dönemlerle bu duruma aslında çok yaklaşıldı. Biz hazırız dediler ama sonra geri adım attılar. Bize her kademede mesajlar gönderdiler. Her mesajı biz kararlı ve net bir şekilde cevaplandırdık.
 
Bugün sizlere sürpriz gibi gelen bu durum, aslında 3 yıldır nakış nakış işlendi. Sürecin başarılı olması için gizlilik içinde yürütüldü süreç. İsrail Türkiye’nin tüm taleplerini karşıladı.
 
Bütün Türkiye Cumhuriyeti hükümetleri için bu, milli bir meseledir. Nihayet aklı selim galip geldi ve bu noktaya geldik. Milletimizin de sahiplenmesi önemliydi. Hiç kimse tersini düşünmedi.
 
Türkiye hiçbir zaman blöf yapmadı, hiçbir zaman hakaret içeren bir söz kullanmadı. Haklı olduğu bir konuda kararlı duruşunun karşılığını aldı. İsrail’in uluslar arası hukuk çizgisine getirilmesi barış yolunda önemli bir aşamadır” 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler