Davutoğlu: ’İlk sinyaller birlik ve kardeşlik olsun!’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, uzaya fırlatılan 4B uydusunun ilk sinyallerinin birlik ve kardeşlik olmasını temenni etti.Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türksat 4B uydusunun uzaya fırlatılması sırasında Ankara Gölbaşı'ndaki Kontrol İstasyonu'nda bulunan Ulaştırma, D

Davutoğlu: ’İlk sinyaller birlik ve kardeşlik olsun!’

Başbakan Ahmet Davutoğlu, uzaya fırlatılan 4B uydusunun ilk sinyallerinin birlik ve kardeşlik olmasını temenni etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türksat 4B uydusunun uzaya fırlatılması sırasında Ankara Gölbaşı'ndaki Kontrol İstasyonu'nda bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin'e canlı bağlandı.

Bilgin, fırlatma işlemlerinin 16-17 dakikalık ilk kademesinin bittiğini belirterek, uydunun yörüngeye ulaşması için yaklaşık 9 saat 13 dakika ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Bu sürenin ardından 45 dakika içerisinde uydudan ilk sinyalleri almayı beklediklerini ifade eden Bilgin, daha sonrası elips yörüngeye uydunun ulaşması için kontrol istasyonundan çalışmaların yapılacağını aktardı. Bilgin, uydunun faaliyetlerine başlayacağı yere ulaşmasının 9 günü bulacağını bildirdi. Uydunun test işlemlerinin de yapılmasıyla yaklaşık 1 ay süre geçeceğini belirten Bakan Bilgin, aralık ayının ortasında uydunun faaliyet göstermeye başlayacağını söyledi.

Başbakan Davutoğlu, uydudan gelecek ve uyduya gidecek olan ilk sinyallerin birlik ve kardeşlik olması yönünde temennilerini ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Bakan Bilgin, uydunun yapım, fırlatma ve test işlemlerinde Japon mühendislerin yanında Türk mühendislerin de bulunduğunu vurgulayarak, 6A uydusunun yapım işlemlerinin başladığını açıkladı.

Uydunun faaliyete geçmesiyle birlikte 4A uydusundaki data ve internet kapasitesinin 4B uydusuna aktarılacağı bilgisini paylaşan Bakan Bilgin, 3A ve 4A uydularının tamamen televizyon yayınlarına tahsis edileceğini belirtti. Bilgin, 4B uydusu sayesinde Kuzey Afrika, Asya, Türk Cumhuriyetleri ve Ortadoğu'ya yönelik, ucuz maliyetli geniş bant hızlı internet erişimini sağlama imkanını elde edeceklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler