Davutoğlu: "Hiçbir ülkeden..."

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde Suriyeli mülteci temsilcisini kabul etti. Davutoğlu, mülteci temsilcilerine hitaben yaptığı konuşmada, "16 yaşında bir gencin başlattığı eylem amacına ulaştı. Sesinizi duyurdunuz ama maalesef hiçbir ülkeden sizi

Davutoğlu: "Hiçbir ülkeden..."

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde Suriyeli mülteci temsilcisini kabul etti. Davutoğlu, mülteci temsilcilerine hitaben yaptığı konuşmada, "16 yaşında bir gencin başlattığı eylem amacına ulaştı. Sesinizi duyurdunuz ama maalesef hiçbir ülkeden sizi alma teklifi gelmedi. Önümüzdeki haftadan itibaren BM Genel Kurulu'nda Suriyeli mülteciler konusunun gündem maddesi olmasını sağlayacağız" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 3'ü İstanbul'dan 3'ü de Edirne'den olmak üzere Suriyeli mültecileri temsilen 6 kişiyi Çankaya Köşkü'nde kabul etti. Toplantıya, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Selami Altınok, AFAD Başkanı Fuat Oktay, Göç İdaresi Genel Müdürü Atilla Toros ve Başbakan'ın Mültecilerden Sorumlu Başdanışmanı Murtaza Yetiş katıldı. Yaklaşık 1 saat süren toplantıda, mültecilerin sorunlarıyla ilgili yapılabileceklerin değerlendirildiği öğrenildi.

Toplantıda, Suriyeli mültecilerin Türkiye'de kaldıkları sürece ihtiyaçlarının karşılanacağını belirten Davutoğlu, "Herhangi bir ülke sizi kabul etmek için size kapısını açarsa, değil yürüyerek, karadan, havadan dahi göndermeye hazırız. 16 yaşında bir gencin başlattığı eylem amacına ulaştı, sesinizi duyurdunuz ama maalesef hiçbir ülkeden sizi alma teklifi gelmedi. Önümüzdeki haftadan itibaren BM Genel Kurulu'nda Suriyeli mülteciler konusunun gündem maddesi olmasını sağlayacağız. Hükümet başkanlarına şahsi bir mektupla sizin meselelerinizi hem aktaracağım hem de çağrıda bulunacağım. Pazartesi akşamına kadar eylemi sonlandırın. Bayramda sizi misafir etmek için her türlü imkanı seferber edeceğiz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem