Davutoğlu flaş Suruç açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, terör saldırısıyla ilgili Çankaya Köşkü'nde yetkililerle yaptığı değerlendirmenin ardından basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları: "30 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ, 104 YARALI, 9'U YOĞUN BAKIMD

Davutoğlu flaş Suruç açıklaması
Başbakan Ahmet Davutoğlu, terör saldırısıyla ilgili Çankaya Köşkü'nde yetkililerle yaptığı değerlendirmenin ardından basın toplantısı düzenledi.
 
Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:
 
"30 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ, 104 YARALI, 9'U YOĞUN BAKIMDA"
Son derece acı iki terör saldırısıyla karşı karşıya kaldık. Hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza ve askerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerine taziyelerimi iletiyorum. Saldırıda 30 vatandaşımızı kaybettik. 104 vatandaşımız yaralandı. Bunlardan 74’ü hastaneye intikal edecek şekilde yaralıydı. Bu yaralılarımızdan 31’i taburcu edildi, 43’ü hastanede.  10’u ameliyat halinde, 9’u da yoğun bakımda. 12:02’de çağrı alınır alınmaz, 12:17-18 civarında hastaneye ambulanslarımız intikal etti. Şu anda da ambulans helikopterlerimiz, bir yaralımızı Diyarbakır’a bir yaralımızı da Malatya’ya intikal ettiriyorlar.
 
Olay duyulur duyulmaz Başbakanlık'ta bir kriz masası oluşturuldu. 3 bakanımız  olay yerine intikal ettiler. İncelemeler yapıyorlar.
 
"HER TÜRLÜ SORUŞTURMA BAŞLATILDI"
 
Her türlü soruşturma başlatıldı. Olayın oluş seyri açık bir terör olayı ve büyük ihtimalle canlı bomla ile gerçekleşen vahşice, lanet ettiğimiz, sadece lanet etmekle kalmayıp sorumluların bulunup cezalandırılması iradesine sahip olduğumuz bir terör olayıyla karşı karşıyayız. Gerek Suruç'ta söz konusu olan saldırı, gerek Adıyaman Kömür'de askerlerimize dönük saldırı ve Türkiye'ye dönük birçok sabotaj eyleminde bulunan terör örgütleri mahiyeti, hedefleri ne olursa hepsinin hedefi Türkiye'dir.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler