Davutoğlu, demokrasi vurgusu yaptı

 Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, konuşmasında hem iç politikaya hem de dış politikaya ilişkin değerlendirmeler yaptı.“İnsana hitap etmeyen hiçbir siyasal sistem meşru olamaz” diyen Bakan Davutoğlu, “Son 12 yılda öylesine demokrasi hamlesi yaşandı ki Kür

Davutoğlu, demokrasi vurgusu yaptı

 Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, konuşmasında hem iç politikaya hem de dış politikaya ilişkin değerlendirmeler yaptı.

“İnsana hitap etmeyen hiçbir siyasal sistem meşru olamaz” diyen Bakan Davutoğlu, “Son 12 yılda öylesine demokrasi hamlesi yaşandı ki Kürtçe kasetlerin suç gibi dinlendiği bir dönemden, yerel kültür ile gurur duyan ama aidiyet hissi gelişen bir Türkiye'ye geldik" dedi.

Suriye'de otoriter rejimden kaynaklanan sıkıntıları anlatan Davutoğlu, demokrasinin önemine değindi.

''Otoriter rejimlerde 100 bin kişinin katledildiği bir rejim, hala iktidarda kalıyorum iddiasında çünkü demokrasi yok” diyen Davutoğlu, “Hesap verilebilecek tek yer millettir, başka hiç kimse değildir” ifadelerini kullandı.

Türk dış politikasının yeni vizyonuna da değinen Davutoğlu, "Bu kervan yola çıkmıştır, menzile ulaşacaktır. Menzil Gazi Mustafa Kemal Atatürk"ün dediği gibi artık hattı diploması yoktur, sathı diplomasi vardır, satıh ise tüm dünyadır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler