Davada gerekçeli karar

 İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinin, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni  Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin dava kapsamında hazırladığı 216 sayfalık gerekçeli karar avukatlara verildi.Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan İstanbul 14. Ağır C

Davada gerekçeli karar

 

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinin, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni  Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin dava kapsamında hazırladığı 216 sayfalık gerekçeli karar avukatlara verildi.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin, hakkında sehven hüküm kurulmayan bir sanık dışındaki 18 sanıkla ilgili gerekçeli kararı, adliyeye gelen taraf avukatlarınca teslim alındı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinin, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin gerekçeli kararında, ''Ortada yalnızca bu kadar siyasi sonuçları doğuran bir cinayeti örgüt olmadan sanıkların işlemeye karar vermesi ve işlemesinin hayatın olağan akışına aykırı olması durumu vardır. Bu durum da şüphe oluşturur. Şüphe, sanık lehine yorumlanması gereken bir ceza hukuku kuralıdır. Tüm bu nedenlerle sanıkların örgüt kurma, yönetme, üye olma, yardım etme suçları dosyadaki deliller ile kesin, net, şüpheden uzak ve duraksamaya yer bırakmayacak somut olgu ve delillerle kanıtlanmadığından sanıkların delil yetersizliği nedeniyle beraatlerine karar verilmesi gerekmiştir'' denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem