Darphane de grev kararı aldı!

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü 25 yıl sonra ilk kez grev kararı aldı. Karar Basın İş Sendikası Genel Başkanı Yakup Akkaya, tarafından Genel Müdürlük binasının camına asıldı.'HIRSIZ MUAMELESİ...'Yakup Akkaya, "Kurum iş ve işçi sağlığı açısından

Darphane de grev kararı aldı!

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü 25 yıl sonra ilk kez grev kararı aldı. Karar Basın İş Sendikası Genel Başkanı Yakup Akkaya, tarafından Genel Müdürlük binasının camına asıldı.

'HIRSIZ MUAMELESİ...'
Yakup Akkaya, "Kurum iş ve işçi sağlığı açısından elverişsiz. Kıymetli evraklar basan darphane gibi bir yerde alınan ücret insan onuruna yakışmıyor. Kapıdan girip, tuvalete girip çıkma ve binayı terk edene kadar işçiler hırsız muamelesi görmektedir. Ücret ve çalışma koşulları elverişsiz. Bu nedenle grev kararı aldık" diye konuştu.

ORTALAMA MAAŞ 562 TL
Bu kurumda işçilerin bin 562 TL ortalama ücret aldıkları bilgisini veren Akkaya, şunları söyledi: "1988 yılında darphanede grev kararı aldığımızda o dönem İl Başkanı olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bizi desteklemişti. Bugün de kendisinden aynı tutumu sergilemesini bekliyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler