“Darbeymiş, ne darbesi ya”

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 17 Aralık operasyonunun bir darbe girişimi olduğu söylemlerini, “Darbeymiş, ne darbesi ya” sözleriyle eleştirdi. Kılıçdaroğlu yapılması gerekenleri ise söyle anlattı:"Sandığa giderken el

“Darbeymiş, ne darbesi ya”

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 17 Aralık operasyonunun bir darbe girişimi olduğu söylemlerini, “Darbeymiş, ne darbesi ya” sözleriyle eleştirdi. Kılıçdaroğlu yapılması gerekenleri ise söyle anlattı:

"Sandığa giderken elimizi vicdanımızın üstüne koyacağız. Yolsuzluklardan şikayet mi ediyorsunuz; oyunuzun adresi belli: Cumhuriyet Halk Partisi. CHP iktidarında 5 kuruş rüşvet alan, rüşvet yiyen, yolsuzluk yapana asla ve asla göz açtırmayacağım ve hesabını soracağım."

HSYK DÜZENLEMESİNE ELEŞTİRİ

Kemal Kılıçdaroğlu, HSYK düzenlemesini de eleştirdi. Kılıçdaroğlu, "Adalet bakanına adli genelge yetkisi veriyorlar. Yani hakimler bundan sonra yasalara değil, yönetmeliklere değil, bakanın çıkardığı genelgeye göre işlem yapacak. Biz doğru değildir diye itiraz ediyoruz. Ve önemli bir şey, bu teklif Bakanlar Kurulunda görüşülen bir teklif değil. Öyle olsaydı yasa tasarısı olurdu. AKP milletvekillerine vermişler, imzalatmışlar, cumartesi-pazar çalışıyorlar. Tek direnen parti var. O parti de bütün yurttaşlarım duysunlar Cumhuriyet Halk Partisi’dir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler