Darbe planının kod adı ortaya çıktı

Darbe girişimi sırasında aktif rol alan Alay Komutanı Yardımcısı Ekrem Işık’ın aracında yapılan araçta ele geçirilen belgede darbe girişimine pars adı verildiği öğrenildi.

Darbe planının kod adı ortaya çıktı

Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Necip İşçimen’in koordinasyonunda Savcı Ali Alper Saylan tarafından FETÖ’cü subayların darbe girişimi sırasında kritik rol üstlenen Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanlığı’na ilişkin yürütülen soruşturmada, önemli bilgilere ulaşıldı. Muhafız Alayı’nda haftalar önce darbe hazırlıklarının gizlilik içerisinde başlatıldığı öğrenildi. Alay Komutanı Kutsi Barış ile Cumhurbaşkanlığı Başyaveri Albay Ali Yazıcı’nın sık sık bir araya geldiği, güvenlik kameralarından ve ifadelerden tespit edildi. Bu toplantılara rütbeli subayların da zaman zaman katıldığı belirtildi.

15 İSİM FİRARİ

Savcı Saylan’ın talimatıyla Muhafız Alayı’nda Ankara KOM Şubesi ekiplerince ayrıntılı arama faaliyeti gerçekleştirildi. Bu aramalarda Genelkurmay baskınında görev alan 33 Özel Kuvvet personeline ilişkin bilgilere ulaşıldı. Bu isimlerin darbe girişimi öncesinde sivil araçları ve sivil kıyafetleri ile alaya gittikleri tespit edildi. Araçlarda bulunan kişisel eşyadan 33 ismin tamamının kimliği tespit edildi. Bunlardan 17’si yakalanırken, 15’i halen firari. 1 başçavuşun ise Genelkurmay Karargâhı’nda hayatını kaybettiği belirlendi.

KOMUTANIN ARACINDAN ÇIKTI

Polisin darbe girişiminde aktif rol alan Alay Komutanı Yardımcısı Ekrem Işık’ın resmi aracında yaptığı aramada, 2 ayrı harekât planına ulaşıldı. Bunlardan ilki “Köşk Muhafız Komando Birlik Komutanlığı Alarm Planı”, diğeri ise “Pars Planı”. Savcılık incelemesinde Alarm Planı’nın, girişim öncesi yaşanacak hareketliliğin ortaya çıkmaması için bir tatbikat planı gibi hazırlanıp birliğe dağıtıldığı belirlendi. Gerçek planınsa ‘Pars’ olduğu öğrenildi.



KAN GRUPLARI DA VAR

Planda, Genelkurmay, Çankaya Köşkü ve lojmanları ile TRT’de görevlendirilecek personelin isimlerine tek tek yer veriliyor. Planda, kullanılacak askeri mühimmatın yanı sıra personelin kan grupları da yer alıyor. Planda, TRT baskını için 103+121 kişilik 2 ayrı ekip, Genelkurmay için 108, Başbakanlık ve üst düzey bürokratların lojmanlarının içinde yer aldığı Çankaya Köşkü içinse 105 kişilik ekibin oluşturulduğu görüldü. 100 kişilik de destek ekibi oluşturulduğu saptandı. (Habertürk)

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler