Danıştay Başkanı seçildi

Danıştay'da Hüseyin Karakullukçu'nun 15 Haziran'da yaş haddinden emekliye ayrılmasıyla boşalan koltuk için üyeler daha önce 3 kez bir araya gelmelerine rağmen seçim yapamamıştı. Başkan seçilebilmek için 79 oy alması gereken Güngör, üyelerden 80 oy aldı. G

Danıştay Başkanı seçildi

Danıştay'da Hüseyin Karakullukçu'nun 15 Haziran'da yaş haddinden emekliye ayrılmasıyla boşalan koltuk için üyeler daha önce 3 kez bir araya gelmelerine rağmen seçim yapamamıştı. Başkan seçilebilmek için 79 oy alması gereken Güngör, üyelerden 80 oy aldı. Güngör, kuruluşu eskilere dayanan Danıştay'ın cumhuriyet dönemindeki 23. dönem başkanı oldu.

ZERRİN GÜNGÖR KİMDİR?

20 Mart 1955 tarihinde Kırşehir'de doğdu.. Kırşehir Lisesi'ni bitirdi ardından Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden 1976 yılında mezun oldu. Maliye Bakanlığı Vergiler Temyiz Komisyonu Raportörlüğü, Bolu ve Ankara Vergi Mahkemesi Üyeliği görevlerinde bulundu.

05 Mayıs 1985 tarihinde Danıştay Tetkik Hâkimliği'ne, 15 Ekim 1999 tarihinde Danıştay Savcılığı'na atandı. 12 Haziran 2008 tarihinde Danıştay üyeliğine, 12 Haziran 2012 tarihinde de Danıştay Başkanvekilliği'ne seçilen Zerrin Güngör, evli ve 2 çocuk annesi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem