Dağlıca'daki çatışmada şehit haberi

HAKKARİ’nin Yüksekova İlçesi kırsalında PKK’lı teröristler yola tuzakladıkları patlayıcıları, Dağlıca Tabur Komutanlığı’ndan operasyona gitmek üzere ayrılan askeri iki zırhlı aracın geçişi sırasında patlattı. Bombalı saldırı ve ardından başlatılan hava de

Dağlıca'daki çatışmada şehit haberi
HAKKARİ’nin Yüksekova İlçesi kırsalında PKK’lı teröristler yola tuzakladıkları patlayıcıları, Dağlıca Tabur Komutanlığı’ndan operasyona gitmek üzere ayrılan askeri iki zırhlı aracın geçişi sırasında patlattı. Bombalı saldırı ve ardından başlatılan hava destekli operasyonda çıkan çatışmalarda şehit ve yaralıların olduğu belirtildi. Özel birliklerin katıldığı operasyonda PKK’lı teröristelerinde öldürüldüğü öne sürüldü.
 
Bugün saat 15.00 sıralarında Dağlıca Tabur Komutanlığı’dan operasyona gitmek üzere  ayrılan askerlerin bulunduğu iki zırhlı araç, Yeşiltaş Köyü yakınlarında PKK’lı teröristlerin bombalı saldırısına uğradı. Teröristler, daha önce yola döşedikleri patlayıcıyı askeri araçların geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattı. 

BÖLGEDE HAVA DESTEKLİ OPERASYON

Şehit ve yaralının olduğu saldırıdan sonra bölgede hava destekli operasyon başlatıldı. Özel birliklerin de katıldığı operasyonda teröristlerle sıcak temas kurulduğu ve çatışmaların uzun süre devam ettiği belirtildi. Çatışmalar sırasında teröristlerden de ölenlerin olduğu öne sürüldü. Bölgedeki olumsuz hava koşullarına rağmen operasyon kesintisiz sürerken, Yüksekova ve Hakkari’de hastanelerde hareketlilik yaşandığı görüldü.
 
BAŞBAKAN GÜVENLİK TOPLANTISI İÇİN ANKARA’YA DÖNDÜ
 
Bu arada Türkiye ile Hollanda arasında oynanan Avrupa Futbol Şampiyonası eleme maçını Konya’da izleyen Başbakan Davutoğlu, karşılaşma süresince sık sık telefonla görüştü. Maçın son dakikalarında statdan ayrılan Başbakan Davutoğlu’nun Dağlıca’daki saldırı nedeniyle uçakla Ankara’ya giderek kurmaylarıyla Güvenlik Toplantısı gerçekleştirecek. 
 
İHA'nın telefonla ulaştığı Hakkari Valisi Yakup Canbolat da şehit ve yaralıların olduğunu söyledi. Canbolat, detaylı açıklamanın Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılacağını belirtti.

resized_5fc22-f0a41.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler