Dağlıca daha önce de hedef alınmıştı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesinde iki zırhlı askeri aracın geçişi sırasında mayın patlatıldı. Olayda şehit ve yaralılıların olduğu bildirildi. Dağlıca daha önce de terör saldırılarının hedefi olmuştu. PKK'nın Dağlıca'ya yaptığı en ka

Dağlıca daha önce de hedef alınmıştı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesinde iki zırhlı askeri aracın geçişi sırasında mayın patlatıldı. Olayda şehit ve yaralılıların olduğu bildirildi.

Dağlıca daha önce de terör saldırılarının hedefi olmuştu. PKK'nın Dağlıca'ya yaptığı en kanlı saldırıların ilki 2007 yılında oldu.

21 Ekim 2007 yılında sınıra 4 kilometre uzaklıktaki Dağlıca Komando Taburu’na saldırıda bulunulmuştu. Terör örgütü PKK üyesi bir grubun açtığı ateşte 12 asker şehit olmuş, 16 asker de yaralanmıştı. Çatışmalarda 34 terörist öldürülmüştü.

Öte yandan, saldırı sırasında 8 asker ile irtibat kesilmişti. Bu askerler, iki hafta sonra Kuzey Irak’tan alınarak Türkiye’ye getirilmişti.

İkinci saldırı bu saldıdan 3 yıl sonra gerçekleştirilmişti. 7 Mayıs 2010'daki saldırıda 2 asker şehit olmuştu.

PKK’lı teröristler, 19 Haziran 2012 yılında ise bölgedeki Yeşiltaş Karakolu’na saldırı düzenlemişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler