D. Karadeniz ile Rusya arasında önemli işbirliği

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Dmitry N. Talanov’u makamında kabul etti.Görüşmede Türkiye-Rusya ilişkilerine değinen Vali Öz, “Trabzon başta olmak üzere Doğu Karadeniz ile Rusya arasında ticaret, turizm ve kültürel a

D. Karadeniz ile Rusya arasında önemli işbirliği

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Dmitry N. Talanov’u makamında kabul etti.

Görüşmede Türkiye-Rusya ilişkilerine değinen Vali Öz, “Trabzon başta olmak üzere Doğu Karadeniz ile Rusya arasında ticaret, turizm ve kültürel alanda önemli işbirlikleri var. Son yıllarda Vladikafkas ve Kuzey Osetya’daki ticaret, ihracat ve diğer yatırımlarla ilgili önemli çalışmalar var. Bu alandaki ilişkilerin ve işbirliklerinin daha ileri seviyelere gelmesi için gayret gösteriyoruz” dedi.

Vali Öz ayrıca Başkonsolos ile birlikte iki ülke arasındaki bölgesel işbirlikleriyle ilgili yapılan çalışmaları, Sochi-Trabzon arasındaki işbirliklerini ve özellikle üniversiteler arasında yapılan eğitim işbirliklerini detaylı olarak değerlendirdiklerini söyledi.

dsc_7052.jpg

Yarın tüm Türkiye’de ve Rusya Federasyonunda kutlanacak olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramını da kutladıklarını ifade eden Vali Öz, “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramını kutluyorum. Rusya Federasyonun da 2.Dünya savaşının sona ermesinin ardından her yıl 9 Mayıs zafer bayramı olarak kutlanıyor. Ayrıca 3 Haziran Türkiye-Rusya Federasyonu arasındaki diplomatik ilişkilerin başlangıç yıldönümü. 12 Haziran 1991 yılında ise Sovyetler Birliği’nin Rusya Federasyonuna dönüşümünün yıldönümü olarak kutlanıyor. Biz de bu vesileyle onların bu önemli günlerini kutluyoruz” diye konuştu.  

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı’nı kutladıklarını ifade eden Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Dmitry Talanov da, Vali Öz’ü yapacakları kutlama etkinliklerine davet ederek, iki ülke arasında var olan ilişkilerin geliştirilmesi için gayret gösterdiklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem