Cüneyt Arkın'dan bölünme mesajı

2. Malatya Uluslararası Film Festivali'nin onur konuklarından usta sinema oyuncusu Cüneyt Arkın, sahnede verdiği mesajla dakikakalarca ayakta alkışlandı.2. Malatya Uluslararası Film Festivali, açılış töreniyle başladı. Ünlü oyuncular Cüneyt Arkın'a Yaşam

Cüneyt Arkın'dan bölünme mesajı

2. Malatya Uluslararası Film Festivali'nin onur konuklarından usta sinema oyuncusu Cüneyt Arkın, sahnede verdiği mesajla dakikakalarca ayakta alkışlandı.

2. Malatya Uluslararası Film Festivali, açılış töreniyle başladı. Ünlü oyuncular Cüneyt Arkın'a Yaşam Boyu Başarı Ödülü, Ediz Hun ve Hülya Koçyiğit'e Yaşam Boyu Onur Ödülleri verildi.

Malatya Valiliği öncülüğünde Malatya Kayısı Araştırma Geliştirme ve Tanıtma Vakfı'nın desteğiyle Dünya Kitle Araştırma Vakfı tarafından organize edilen 2. Malatya Uluslararası Film Festivali'nin açılış törenine, Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Alaeddin Tamer Büyükkantarcıoğlu, AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Türk Sinemasının unutulmaz
isimleri Cüneyt Arkın, Hülya Koçyiğit ve Ediz Hun'un yanı sıra yönetmenler, sinema ve tiyatro oyuncuları katıldı.

Haber 7'nin de medya sponsoru olduğu festival, kırmızı halı geçişiyle başladı. Türk Sineması'nın unutulmaz isimleri Cüneyt Arkın, Hülya Koçyiğit ve Ediz Hun birlikte kırmızı halıdan geçerek salona girdi.

MALATYA ÖNCÜ BİR İL

Kongre ve Kültür Merkezi Kemal Sunal Salonu'nda düzenlenen açılışta bir konuşma yapan Malatya Valisi Doç. Dr. Ulvi Saran, "Sinemada görsel sanatları, dramayı, fotoğrafı ve hayatın bütün tonlarını görebiliyorsunuz. Böylesine önemli olan ve her gün gündelik hayatımızın içinde olan bir dalda, hem bir hayat alanı hem de bir sanat alanı olan sinema da elbette ki Türkiye'de geçmişten bugüne epeyce yol kat edildi. Ancak film festivalleri, diğer festivallerde olduğu gibi düzenlendikleri bölgenin ya da ilin sosyal ve ekonomik hayatını canlandıran, geliştiren ve daha ileri aşamalara götüren etkinlikler olarak gündeme geliyor. Türkiye'de özellikle büyük merkezlerde, metropollerde, sahil kentlerinde düzenlenen film festivallerinin bu bölgelere geniş ölçekli bir tanıtım imkanı sunduğunu ve bu bölgeleri gerek ülke çapında gerekse uluslararası alanda tanıtan bir işleve sahip olduğunu biliyoruz. Malatya, ekonomik ve sosyal yapısı itibariyle, güçlü dinamikleriyle ve Türkiye'nin siyasi ve sosyal hayatına yaptığı katkılarla
öncü bir il durumunda bulunuyor. Bölgesinde lider konumda bulunduğu gibi ekonomik ve sosyal açıdan bir cazibe merkezidir. Malatya'nın sanat anlamda da olduğu gibi kültürel bir cazibe merkezi olması bakımından film festivalinin geleneksel hale getirilmesi ve böylelikle burada sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulması amacıyla çalışmalarımızı geçen yıl başlattık. Geçen yıl birincisini yaptığımız festival, Malatya'nın bir anda ülkenin sanat platformuna oturmasında, ulusal ve uluslar arası sanat camiasıyla
bütünleşmesinde büyük rol oynamıştır" dedi.

İNÖNÜ VE ÖZAL'A RAHMET

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, Malatya'nın yıldızlar şehri olduğunu kaydederek, "Malatya'dan çok fazla sayıda yıldız geçti. Öncelikle onlara Allah'tan rahmet diliyorum; bu ülkeye iki tane Cumhurbaşkanı kazandırmış bir memlekettesiniz. İsmet İnönü ve Turgut Özal'ı rahmetle anıyorum. Bu devlet adamlarının bugün buradaki salonu görmelerini isterdim. İnanıyorum ki, bu salonda uluslararası film festivalini görmek onları çok duygulandırıp, mutlu edecekti. Eğitimde, ekonomide, sağlıkta, yollarda her ne kadar ilerlersek ilerleyelim eğer sanatta gerekli kaliteyi yakalayamazsak, o toplumun yeteri derece yol kat edemediğini, medeniyete erişemediğini hepimiz dile getiriyoruz. Bu vesileyle yıldızlar şehri Malatya'ya hoş geldiniz. Malatya'nın birçok yıldızları var. Malatya yıldızlar şehrinde siz yıldızlarla beraberiz. Ve bu festival, inanıyorum ki meyvelerin yıldızı olan kayısının da adını tanıtmada büyük rol oynayacak" diye konuştu.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da, "Festivaller; şehirler, hatta ülkelerin tanıtımı açısından çok önemlidir. Büyümek, gelişmek bazen sanayi bazen ürettiğiniz kayısı bazen de kültür ve sanatla olur. Bir kent gelişmek, büyümek ve diğer kentlerden farklı olmak isterse, bu etkinliklere gerekli değer ve önemi vermelidir. Türkiye'de çok az ilde film festivali yapılıyor. Bizim bölgemizde maalesef yapılan bir film festivali yok. Bu anlamda Malatya Film Festivali, kentin kişilik kazanması anlamında çok
önemlidir" ifadelerini kullandı.

BAŞKAN KONUŞURKEN ALARM!

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, festivalin Malatya adına büyük bir namla ifade ettiğini vurgulayarak, şunları söyledi: "Gelişmiş toplumlarda her geçen gün zaruri ihtiyaçlar azalmakta, buna paralel olarak kültürel ihtiyaçlar ön plana çıkmaktadır. Toplumların, devletlerin gelişmişlik düzeyi, çağdaşlığı, yaşam kalitesi; sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikleriyle doğru orantılıdır. Sinemada sanatsal faaliyetlerin en önemlilerinden biridir. Sinemayı sadece bir sanatsal etkinlik olarak görmek bana göre eksik kalıyor. Sinema sanatı, sanatsal boyutunun yanı sıra tarihi ve kültürel boyutlarıyla insanlara ve toplumlara önemli katkılar sağlamaktadır."

Çakır'ın konuştuğu esnada bir anda yangın alarmı çalıştı. Salondakilerin şaşkın bakışları altında bir süre çalan yangın alarmı, görevlilerin müdahale etmesiyle sustu. Yangın alarmının susmasıyla salondakilerde rahat bir nefes aldı.

SİZLERİ KİMSE BÖLEMEYECEK

2. Malatya Uluslararası Film Festivali'nin açılış programında, Cüneyt Arkın'a Yaşam Boyu Başarı Ödülü; Ediz Hun ve Hülya Koçyiğit'e Yaşam Boyu Onur ödülleri verildi. Türk Sinemasına büyük katkıları olan Cüneyt Arkın, aldığı Yaşam Boyu Başarı Ödülü sonrası yaptığı konuşmada, "Türk sineması belgeseli yapayım derken; gençliğimin, o dörtnala doludizgin hayatın içine gireceğim, o yıllarımın kayıp gittiğini gördüm. Hiç yaşamamışım. Üzüldüğüm anlar oldu. Ama az önce o sizin alkışlarınız, ayağa kalkmalarınız,
bakışlarınız, gözlerinizdeki o ışık, kendi kendime değermiş dedim. Türk Sineması bir halk sanatıdır. Halk için yapıldı. Halk için yaptık ve halkla birlikte yaptık. Türk halkının büyüklüğüne her zaman inandım. Her türlü zorluğu yenip, güzel günler yaşayacağına bütün varlığımla inandım. Ne güzel bir sıcaklık var yüzlerinizde. Sizleri kimse bölemeyecek" ifadelerini kullandı. Arkın, salonu dolduranların kendisini ayakta dakikalarca alkışlamasını duygulu gözlerle izledi.

ANTALYA'NIN PORTAKALI, MALATYA'NIN KAYISISI

Yaşam Boyu Onur ödülünü alan Ediz Hun ise, "Bu sevgi dolu bakışlarınız, duygularınız beni çok etkiledi. Sizlerle birlikte olmaktan dolayı büyük kıvanç duyuyorum. Antalya portakalı, Adana kozasıyla varsa, Malatya'da kayısısı ile ön plana çıkıyor" dedi.

YILLARCA SİZLERİ DUYGULANDIRDIK

Yaşam Boyu Onur ödülünün diğer sahibi Hülya Koçyiğit de, "Bizleri çok duygulandırdınız. Ama haklısınız, bizlerde yıllarca sizleri çok duygulandırdık. Bu heyecanı bize yaşattığınız için çok teşekkür ediyorum. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. İyi ki beni davet etiniz. Çok teşekkür ediyorum. Malatya çoktan böylesi güzel bir organizasyona hazırdı. Sevgi ve ilgisiyle bu festivali devam ettireceksiniz" diye konuştu.

Festivalin açılış töreninde sponsor olan firmalara plaket takdim edilirken, toplu fotoğraf çektirildi. Açılış töreninde ayrıca Türk Arp Sanatçısı Şirin Pancaroğlu, mini bir konser verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem