Cumhurbaşkanlığı'ndan "Başkanlık sistemi" açıklaması

"Başkanlık sistemi Cumhurbaşkanımızın daha Başbakanken konuştuğu bir söylemdir. Bu şahsi bir şey değildir. "   "Tayyip Erdoğan tarihe geçmiş bir liderdir kişisel beklentisi yoktur. Başkanlık sistemi ile ilgili tartışmalar kendi geleceği ile ilgili kaygısı

Cumhurbaşkanlığı'ndan "Başkanlık sistemi" açıklaması
"Başkanlık sistemi Cumhurbaşkanımızın daha Başbakanken konuştuğu bir söylemdir. Bu şahsi bir şey değildir. "
 
"Tayyip Erdoğan tarihe geçmiş bir liderdir kişisel beklentisi yoktur. Başkanlık sistemi ile ilgili tartışmalar kendi geleceği ile ilgili kaygısından değildir. Türkiye'ye yararlı bir model olarak düşünülmektedir."
 
 "Cumhurbaşkanımızın tavrı bellidir. Başkanlık sisteminin Türkiye'ye lig atlatacağı konusunda tavrımız nettir."
 
Başkanlık sistemi tekrardan milletimize sorulacaktır.
 
Referandum mu söz konusu ?
 
Başkanlık sistemi milletmizin görüşleri alınarak neticelendirilerek alınacak bir sonuçtur diğer konularda olduğu gibi bu konuda da milletmizin görüşü esastır.
 
Bahçeli Erdoğan görüşmesi oldu mu?
 
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MHP lideri Devlet Bahçeli ile gizli bir görüşme yaptığına dair iddialara yanıt verdi. Kalın, "Sayın Erdoğan ile sayın Bahçeli arasında yapılmış bir görüşme yoktur" dedi. "Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında yalan yanlış haberler yaparak siyaset yaptıklarını zannedenler 1 Kasım sonuçlarını iyi okusunlar" diyen Kalın, "Devletin başı olarak Cumhurbaşkanımızın birinci önceliği bu milletin huzurudur, bu devletin bekasıdır, bu ülkenin geleceğini garanti altına almaktır" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem