Cumhurbaşkanlığı susma makamı değildir!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü eleştirerek, “Parlamentonun iradesine gölge düşmüştür. Bu gölgeyi düşüren kişi de Sayın Cumhurbaşkanıdır” dedi.Gayrettepe Point Otel’de düzenlenen “Yerel Seçim Sürecinde Demokratik Güçleri

Cumhurbaşkanlığı susma makamı değildir!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü eleştirerek, “Parlamentonun iradesine gölge düşmüştür. Bu gölgeyi düşüren kişi de Sayın Cumhurbaşkanıdır” dedi.

Gayrettepe Point Otel’de düzenlenen “Yerel Seçim Sürecinde Demokratik Güçlerin Rolü” konulu toplantı öncesinde basın toplantısı düzenleyen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Baskıcı hiçbir rejime izin vermeyeceklerini belirten Kılıçdaroğlu, “Mitingler yapacağız. Bu iktidarın bütün kirli çamaşırlarını topluma göstereceğiz. Baskıcı hiçbir rejime izin vermeyeceğiz. İster Recep Tayyip Erdoğan, ister yandaşları olsun. Bu ülkenin aydınlarına da sesleniyorum; sizin de sorumluluğunuz var. Bakın ABD’de 80 aydır Obama’ya uyarı yapıyorlar” dedi.

Yargı bağımsızlığı için imza vermeyen barolara da tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “Bazı barolar geçen gün bir gazeteye tam sayfa ilan verdiler. O ilanın altında imzası olmayan barolara sesleniyorum. Neden sizin imzanız yok onun altında? Siz yargının bağımsızlığını istemiyor musunuz? Sadece CHP mi sorumlu bütün bunlardan? Sadece CHP mi ses çıkaracak?” diye sordu.

Medyanın da baskı altında tutulduğunu savunan Kılıçdaroğlu, “Medya üzerinde büyük bir baskı var. Doğrudan Başbakanın arayıp müdahale ettiği bir süreci yaşıyoruz. Böyle bir süreci biz tarihimizde hiç yaşamadık. Hiçbir başbakan doğrudan arayıp yayın akışına müdahale etmedi. İlk kez bunları yaşıyoruz. Sağlıklı bir yapımız yok” dedi.

“Demokrasi konusunda ciddi bir kaygımız var” diyen Kılıçdaroğlu, “Bir diktatör özentisi Türkiye’yi yönetmeye çalışıyor. Onun diktatörlüğü ancak onun yandaşlarına sökebilir” diye konuştu.

“CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMI SUSMA MAKAMI DEĞİLDİR”

İnternet yasasına onay verdiği için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü eleştiren Kılıçdaroğlu, “Sayın cumhurbaşkanına da bu vesile ile seslenmek istiyorum. Eğer o koltukta oturuyorsa, Türkiye Cumhuriyetini temsil edecekse, bütün bu baskılar konusunda biraz daha sesini çıkarmak zorundadır. Cumhurbaşkanlığı makamı bütün bu olup bitenlerin önünde susma makamı değildir. Türkiye Cumhuriyetini temsil ediyor. Görevleri arasında hükümetle bir pazarlık yapma görevi yoktur. Parlamentonun iradesine gölge düşmüştür. Gölgeyi düşüren kişi de Sayın Cumhurbaşkanıdır. Bunun da altının özenle çizilmesi gerekmektedir. Yasa önünüze gelirse ya onaylarsınız ya da parlamentoya geri göndereceksiniz. ‘Sıkıntılar var’, ‘doğru değil’, ardından da imzayı basacaksınız. Cumhurbaşkanları bireysel koltuk peşinde arkasında koşmazlar” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler