Cumhurbaşkanı'nın kayak keyfi

Geceyi Erciyes Dağı'nda geçiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e Mirada Del Lago Otel'de, Erciyes ile ilgili görsel brifing verildi. Brifinge Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da katıldı. Kayseri Büyükşehir Belediye başkanı Mehmet Özhaseki, Erciye

Cumhurbaşkanı'nın kayak keyfi

Geceyi Erciyes Dağı'nda geçiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e Mirada Del Lago Otel'de, Erciyes ile ilgili görsel brifing verildi. Brifinge Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da katıldı. Kayseri Büyükşehir Belediye başkanı Mehmet Özhaseki, Erciyes Dağı'nın master plan sayesinde sadece Türkiye'nin değil, Avrupa, Balkanlar ve Ortadoğu'nun önemli kış sporları ve turizm merkezi olacağını söyledi.

Özhaseki, "6 bin yıllık tarihi olan Kayseri, Kapadokya'ya açılan ilk kapıdır. O nedenle Erciyes Master Projesi'ni Kapadokya Projesi ile bütünleştireceğiz. Avrupa ve birçok yerde olduğu gibi dağlardan para kazanmak için Erciyes'te kolları sıvadık. Kültür ve doğa turizmi günümüzde daha çok ön plana çıkmaktadır. Erciyes Dağı'na, 2011 yılında 100 milyon dolarlık, yatırım gerçekleştireceğiz" dedi. Cumhurbaşkanı Gül, ara ara sorular sorarak projeyle ilgili bilgiler aldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül toplam 350 milyon euru'luk projenin umut verdiğini ancak, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne ait mevcut binanın görsel açıdan çirkinlik yarattığını ekledi. Bu arada dağda turizm işletmeciliği yapan Yozgatlı Ahmet Dündar Cumhurbaşkanına Erciyes Dağı ile ilgili bestelediği şarkıyı okudu.

"KENDİLERİNİ KUTLUYORUM"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Erciyes Dağı'nın 2 bin 200 metre yüksekliğinde Tekir Yaylası'nda kaldığı otelden kayak kıyafeti ile yanında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Vali Mevlüt Bilici, Büyükşehir Belediye başkanı Mehmet Özhaseki ile birlikte tesisler bölgesine geldi. Cumhurbaşkanı Gül, hacılar dağcılık ve kayak Kulübü sporcularıyla hatıra fotoğrafı çektirdi. Buradan panoramik olarak Erciyes Dağı'nı izleyen Cumhurbaşkanı kayak ögretmenleri Veysel Değirmenci ve Zafer Demiryürek denetiminde orta istasyondan saatte 40 kilometre hızla kayan tamamen görme engelli memur Mahmut Selçuk ile Çağatay Aksöz'ü pistte kutlayıp, onlarla fotoğraf çektirdi. Gül, "Bu iradedir. Görenler kayak yapmıyor ama gördüğünüz gibi iki görme özürlü kardeşimiz, irade gösterip, azmederek, kayıyorlar. Kendilerini kutluyorum" dedi.

"MAKOSEN AYAKKABIYLA DAĞA ÇIKTIK"

Cumhurbaşkanı Gül, pistte, hoparlörden yayılan "Gesi bağlarında dolanıyorum, yitirdim yarimi aranıyorum" türküsü eşliğinde gazetecilere "Gençliğimde, o zaman buraya otobüs filan yoktu 5-6 arkadaş yürüyerek çıktık. Sonra da yine yaya olarak şehre döndük. Ayağımızda makosen ayakkabılarım vardı. Ertesi gün ayaklarımız şişti.O zaman böyle kayak filan yoktu. kent içinde kızaklar vardı" diye dert yandı.

"ALLAH İYİLİĞİNİZİ VERSİN"

Abdullah Gül, daha sonra 'Kar kaplanları' grubunun gösterisini ve kar banyonu izledi. Kar üstünde soyunan ve karı vücutlarına sürenleri gülerek izleyen ve gözünden yaşlar gelen Cumhurbaşkanı Gül, "Hayatımda hiç bu kadar gülmemiştim. Allah iyiliğinizi versin" diye konuştu. Dağda kayak yapmaya ve gezmeye gelenlerle birlikte hatıra fotoğrafları çektiren cumhurbaşkanı Erciyes dağına karşı panoramik fotoğraf çektirdikten sonra, salep içti. Daha sonra da kar motoru sürdü. Cumhurbaşkanı dağda ikram edilen sucuk ekmek yedikten sonra Gül Üniversitesi toplantısına katıldı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler