Cumhurbaşkanına hakaretten tutuklanan öğrenciye eğitim tahliyesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaretten tutuklanan üniversite öğrencisi, okulların açılma dönemi ve eğitim-öğretim hakkı gerekçesiyle tahliye edildi.Şehit haberlerinin ardından Twitter'da Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında küfür içerikli paylaşım yapa

Cumhurbaşkanına hakaretten tutuklanan öğrenciye eğitim tahliyesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaretten tutuklanan üniversite öğrencisi, okulların açılma dönemi ve eğitim-öğretim hakkı gerekçesiyle tahliye edildi.

Şehit haberlerinin ardından Twitter'da Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında küfür içerikli paylaşım yapan üniversite öğrencisi Anıl Deniz B., hakkında başlatılan soruşturmada geçtiğimiz hafta ifade vermişti. İfadesinde "Şehit haberlerini duydum. Moralim bozuldu. Alkolün etkisiyle onları yazdım" dediği öğrenilen şüpheli İstanbul Nöbetçi 2'inci Sulh Ceza Hakimliği kararıyla tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Şüpheli Anıl Deniz B.'nin tutuklanması üzerine avukatı tarafından bir üst mahkeme olan İstanbul 3'üncü Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne itiraz dilekçesi sunulmuştu.

Tahliye talepli dilekçeyi değerlendiren hakimlik, şüphelinin Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesine kaydını yaptırması ve okulların açılma dönemi olması nedeniyle eğitim- öğretim hakkının engellenmesi ve delillerin toplanması hususlarını dikkate aldı. Şüphelinin tutukluluk halinin ölçülü olmayacağı ve tutukluluktan beklenen yararın adli kontrol hükümleri ile sağlanacağına kanaat getiren Hakimlik itirazın kabulüne karar verdi.

Hakimlik bu gerekçelerle şüpheli Anıl Deniz B.'nin tahliyesine karar vererek 15 günde bir en yakın karakola imza atmak suretiyle adli kontrol altına alınmasına hükmetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem