Cumhurbaşkanı ve Başbakan tehlikede

Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Bölümü Öğretim Üyesi Profesör Doktor Selim Şeker, "Jammerler yüksek oranda radyasyon yayıyor, devlet büyüklerimiz kanser riskiyle karşı karşıya" dedi.Şeker, bina girişlerinde bulunan x-ray cihazları ve infrared ıs

Cumhurbaşkanı ve Başbakan tehlikede

Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Bölümü Öğretim Üyesi Profesör Doktor Selim Şeker, "Jammerler yüksek oranda radyasyon yayıyor, devlet büyüklerimiz kanser riskiyle karşı karşıya" dedi.

Şeker, bina girişlerinde bulunan x-ray cihazları ve infrared ısıtıcıların da kanser oranını yüzde 40 varan oranında arttırdığını savundu.
 
"SİNYAL BOZUCULAR ÇOK GÜÇLÜ RADYASYON KAYNAĞI"
 
Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Bölümü Öğretim Üyesi Profesör Doktor Selim Şeker, çarpıcı açıklamalarda bulundu.
 
Öğretim hayatı boyunca elektronik cihazların insan bedeni üzerine etkilerini araştıran Şeker, yaydığı radyasyon miktarı olarak en tehlikeli elektronik cihazların başında sinyal bozucu olarak kullanılan 'jammer'ların geldiğini belirtti. Jammer cihazlarının çok güçlü radyoaktif dalga dağıttığını belirten Şeker, "Bunlar yüksek güçlü radyasyon yayan cihazlar.
 
Bir politikacı, 10 sene ofiste durduğu zaman devamlı olarak jammer'ların ve etraftaki kuvvetli radyasyonun etkisinde kalıyor. Böyle bir insanın kanser olma riski çok yüksek. Güney Amerika'da ülke liderlerinin kansere yakalandığı haberlerini duyuyoruz, bunun nedeni elektromanyetik radyasyondur" diye konuştu.
 
"ISITICALARDA KANSER TEHLİKESİ VAR"
 
Şeker, sinyal kesici olarak kullanılan jammer'lardan sonra en büyük risk grubunun günlük hayatta sıklıkla kullanılan ısıtıcılar olduğunu belirtti. Isıtıcıların kuvvetli radyasyon kaynağı olduğunu söyleyen Selim Şeker, "Bu ısıtıcılar infrared radyosyon yayıyor. Bu, kanser yapma ihtimali çok yüksek olan bir dalga boyutu. Hatta bir keresinde bir dergi, bu ısıtıcılar için 'Evinizdeki Çernobil' başlığını atmıştı" dedi.
 
"X-RAY CİHAZLARI GEREKSİZ"
 
Bütün alışveriş merkezleri ve devlet kurumlarının girişlerinde bulunan detektörlerinin de insan sağlığına olumsuz etkileri olduğunu savunan Profesör Doktor Selim Şeker, bu cihazlardan her gün geçen bir insanın kansere yakalanma riskini, geçmeyen kişilere göre yüzde 40 daha fazla olduğunu söyledi.
 
"CEPTEKİ TEHLİKE GİDEREK ARTIYOR"
 
Çoğu elektronik cihazın radyasyon yaydığını belirten Şeker, cep telefonunun sürekli kullanılmasının kanser tehlikesi oluşturduğunu belirtti. Elektronik cihazlardan kaynaklanan kanser vakalarının birden ortaya çıkmadığını söyleyen Prof. Dr. Selim Şeker, "Vücut herhangi bir elektronik cihazın yaydığı radyasyonu, kendi bağışıklık sistemi içinde yok edebilir ancak cep telefonu insanlar tarafından çok sık kullanılan bir cihaz, o yüzden en fazla kanser riski yaratan elektronik alet cep telefonudur" dedi.
 
Şeker, Ekim ayında ABD'de büyük bir cep telefonu şirketinin kullanım talimatına 'kulaklıkla kullanınız' ibaresi koyduğunu, bu durumun cep telefonlarının kanser tehlikesine yol açtığının açık bir göstergesi olduğunu ileri sürdü. Selim Şeker, okullarda radyasyonu arttıracağı iddiasıyla tablet bilgisayarlı eğitimi de eleştirdi. Bu tarz konuların kamuoyunda sıkça konuşulmadığına değinen Şeker, halkın medya yayınlarıyla bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem