Cumhurbaşkanı Gül'ü görünce...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gençlik Haftası kutlamalarına katılacak, gençlik temsilcilerini Köşk'te kabul etti. Törende, Zonguldak'tan gelen Ecehan Topal isimli genç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile tokalaşırken heyecandan gözyaşlarına boğuldu.Cumhurbaşkan

Cumhurbaşkanı Gül'ü görünce...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gençlik Haftası kutlamalarına katılacak, gençlik temsilcilerini Köşk'te kabul etti. Törende, Zonguldak'tan gelen Ecehan Topal isimli genç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile tokalaşırken heyecandan gözyaşlarına boğuldu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ve beraberinde "29. Gençlik Haftası" kutlamalarına katılacak gençlik temsilcileri grubunu kabul etti. Gül, burada yaptığı konuşmada, sabah saatlerinde 19 Mayıs Stadyumu'nda düzenlenen kutlama törenini hatırlatarak, "Yurt dışından gelen, sevincinizi paylaşan, dünyanın farklı coğrafyalarından gençleri de gördüm. Gurur duydum. " dedi.

Gül, muasır medeniyetler seviyesine çıkmanın, her alanda dünyadaki diğer ülkelerle kıyaslandığında daha iyi noktada olmak anlamına geldiğini belirtti. Aradan geçen yıllar içerisinde sıkıntılı dönemlerin de yaşandığını, ancak bugün gelinen noktada Türkiye'nin başka ülkelerle mukayese edildiğinde çok daha ileride olduğunu kaydeden Gül, "On sene, yirmi sene sonra Türkiye'nin her bakımdan çok daha ileride olmasını arzu ediyoruz. " diye konuştu. Gül, bunun, yaşları daha büyük olan kişilerin tecrübeleri ve gençlerin yarınlara çok daha iyi hazırlanması ile gerçekleşebileceğini dile getirdi.

Eğitim imkanlarının çok iyi bir seviyede olduğunu söyleyen Gül, "Biz imkanları sizlere sunmak için seferberiz. Ancak sizler de bunun kıymetini bilecek, çok çalışacaksınız. Vaktinizi boşa harcamayacaksınız. Bugünü boşa harcarsınız, yarın acısını çekersiniz. " ifadelerini kullandı.

"HER ŞEYİ TÜRKİYE'DEN İBARET ZANNETMEYİN" Salonda bulunan gençlere, "Her şeyi Türkiye'den ibaret zannetmeyin" diye seslenen Gül, şunları dile getirdi: "Sadece biz yokuz. Dünya çok büyük ve çeşitli. Stadyuma birçok ülkeden gençler davet edilmişti. Kendinizi sınırların içinde biz bize zannetmeyeceksiniz. Dünya çok farklı, zengin. Bugün sınırlar da anlamsız. Böyle bir dünyada dışarıya da açık olacaksınız. Başka ülkelerin kültürlerini, dillerini, dinlerini tanıyacaksınız. Ama bunları tanıdığınızda kendinizin şaşmaması için, büyük bir şaşkınlık geçirmemek için özgüveninizin sağlam olması gerekir. Bunun için de dilinizi, Türkçeyi, kültürünüzü, tarihinizi çok iyi bileceksiniz. Bunları bilmediğiniz süreçte başkasının kültürünü, dilini, dinini gördüğünüzde şaşırırsınız, özgüven noksanlığı yaşarsınız. " Bu nedenle gençlerden kendilerini iyi yetiştirmelerini isteyen Gül, "Bunun vakti de bu çağlardır. " ifadesini kullandı.

CUMHURBAŞKANI İLE TOKALAŞIRKEN GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün konuşması sırasında görünmez bir kaza yaşandı. Gül'ün eli çarpınca, kürsüdeki sürahi devrildi. Bu sırada Gül'ün ceketinin de ıslandığı görüldü. Gül, yaşanan küçük kazanın ardından konuşmasına devam etti.

Törene katılan gençler adına bir öğrenci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, Türk zeka ve strateji Oyunu olan Mangala hediye etti. Gül, öğrenciden Oyun hakkında bilgi aldı.

Gül, köşke gelen gençleri teker teker tokalaşarak uğurladı. Zonguldak'tan gelen Ecehan Topal isimli genç ile tokalaşan Gül, "Çok heyecanlısın. " dedi. Heyecanlandığını söyleyen Topal, gözyaşlarını tutamadı. Cumhurbaşkanı Gül, "Ne oldu?" diyerek, Topal'ın heyecanını yatıştırmaya çalıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem