Cumhurbaşkanı Gül‘den önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Çankaya Köşkü'ndeki Kültür-Sanat Ödül töreninde konuştu. Gül'ün konuşmasının satır başları şöyle:Sanatı ve sanatçıyı sürekli teşvik etmemiz lazım.Bunu yapabilmek içinde o ülkenin uygun ikliminin yaratılması lazımdır elbette.Sana

Cumhurbaşkanı Gül‘den önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Çankaya Köşkü'ndeki Kültür-Sanat Ödül töreninde konuştu. Gül'ün konuşmasının satır başları şöyle:

Sanatı ve sanatçıyı sürekli teşvik etmemiz lazım.Bunu yapabilmek içinde o ülkenin uygun ikliminin yaratılması lazımdır elbette.Sanatın sınırı yoktur. Bir ülkede düşünce, fikir ve siyasi düşüncelerin özellikle arkasında şiddet olmayan fikirlerin rahatça konuşulabilmesi lazımdır. Türkiye bu noktalara geldi.

SİZ MİLLETİ ÖDÜLLENDİRDİNİZ

Burada ödül alan herkese şunu söylemek isterim. Siz ödüllendirdiniz milletimizi, insanlığa, medeniyete katkı yaptınız. Bu ödüller bunun karşılığı olarak düşünülsün.

AHMET KAYA İÇİN NELER SÖYLEDİ

Ahmet Kaya deyince şunları söyllemek isterim. Bu ülke , bu vatan hepimizin, hepimizin çektiği üzüntüler, acılar var ama ne yapalım ki kendi evimiz. Önemli olan evimizdeki yanlışlığı, haksızlığı fark edip düzeltemeye çalışmak. Bu ülkeyi gerçekten özgür bir ülke haline getirmek. Kültür sanattan bahsederken siyasi standartları en gelişmeş ülkedeki standartlara uyun hale getirmektir. Ne kadar mesafe aldığımızı ama daha da almamız gerektiğini, reform süreçlerini devam ettirmemiz gerektiğini belirtiyoruz. Kendisi görmediyse bile değerli ailesiyle,eşi bugünleri gördü.

Sözleriyle,türküleriyle, sazıyla herkesi yakalayan bir insandı.Bütün bunların hepsi yeni hataların, yeni yanlışların yapılmaması için atılan adımlar. Geçmişe baktığımızda yaptığımız bir çok hata var maalesef, önemli olan bu yanlışları bir daha yapmamak.Farklılıklarımızı bir araya getirip dostça, kardeşçe yürütmek en önemlisidir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem