Cumhurbaşkanı Gül'den Mısır açıklaması

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün cuma namazını kıldığı Sultanahmet Camii'nin önünde soruları yanıtladı. Gül, Mısır'da yaşananları değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Gül'ün konuşmasından satırbaşları: Mısır'ın huzuru ve istikrarı tüm Ortadoğu için önemlidir. Sokak

Cumhurbaşkanı Gül'den  Mısır açıklaması
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün cuma namazını kıldığı Sultanahmet Camii'nin önünde soruları yanıtladı. Gül, Mısır'da yaşananları değerlendirdi.
 
Cumhurbaşkanı Gül'ün konuşmasından satırbaşları:
 
Mısır'ın huzuru ve istikrarı tüm Ortadoğu için önemlidir. Sokak gösterilerinden ölenler oldu. Büyük yığınların kontrol altında tutulması her zaman mümkün olmaz. O yüzden Mısır halkına ve Mısır'lı liderlere şunu demek isterim: Herkes Mısır'a kendi çocuğu gibi bakmalıdır. Diyalog ve uzlaşma içinde olmalıdır. Mısır'ın geleceğini kaybetmemek gerekir. Çok acılar yaşayan ülkeler var. Mısır'daki önderlerin ülkenin geleceğini düşünerek iş birliği içinde çalışmalıdır. Mursi'nin serbest bırakılması bu işbirliğini kolaylaştıracaktır. Mısır'ın geleceği düşünülerek tek çatı altında toplanmalıdırlar.
Önemli olan Mısır'ın geleceğini kurtarmaktır. Büyük yığınlar birden kontrolden çıkabilir. En kısa süre içerisinde demokrasiye giden yolun açılması gerekir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler