"Cumhurbaşkanı Gül:"Bu kabul edilemez"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gezi Parkı ile ilgili olarak" Referandum demokratik toplumların başvurduğu uygulamalardan biridir. Bu tartışmaların bu şekilde istikamete girmesi olumlu. Diyalog ve hukuk çerçevesinde çözebilme olgunluğunu gösteriyoruz" dedi."D

"Cumhurbaşkanı Gül:"Bu kabul edilemez"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gezi Parkı ile ilgili olarak" Referandum demokratik toplumların başvurduğu uygulamalardan biridir. Bu tartışmaların bu şekilde istikamete girmesi olumlu. Diyalog ve hukuk çerçevesinde çözebilme olgunluğunu gösteriyoruz" dedi.

"DÜNYANIN HİÇ BİR YERİNDE BU KABUL EDİLEMEZ"

Cumhurbaşkanı Gül, kamu düzeninin sağlanması ayrı bir olaydır, demokratik bir çerçevede eylem ve protesto yapmak ayrı bir olaydır. Şiddette başvurarak yapılan eylemleri kimse tasvip etmez. Haftalarca kuralsızca yapılan protestolarda esnafı da düşünmez lazım. Dünyanın hiçbir yerinde bu kabul edilemez, açıklamasında bulundu.

BAŞKANLIK SİSTEMİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Görev süreniz dolmak üzere, sizi bundan sonra nerede göreceğiz. Başkanlık sistemiyle ilgili ne düşünüyorsunuz? sorusu üzerine, "Bunları konuşmak için çok erken. Bunları daha sonra konuşuruz. Zaman zaman bu konuyla ilgili açıklamaları yaptım. Demokratik sistem dediğimizde, bu parlamenter olabilir, başkanlık şeklinde olabilir, bu nihayetinde bir tercih konusudur ama önemli olan bizim check balans dediğimiz dengeler vardır. Onların çok iyi olması ve o sistemin demokratik olma niteliğini, hukukun üstünlüğünü koruma niteliğiyle ilgili prensiplerin yerinde olursa o artık yeter. Onun ötesinde hangi sistem olacağı o nihayetle çoğunluğun karar vereceği bir şeydir" dedi.



 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler