Cumhurbaşkanı Gül çok rahatsız

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yükseköğretime Geçiş Sınavı’ndaki (YGS) şifre iddialarıyla ÖSYM’nin düzenlediği sınavlar konusunda toplumda yerleşmiş olan eşitlik duygusunun zedelendiği mesajını vererek, “Bu tip sınavlarda herhangi bir ayrıcalık söz konusu ol

Cumhurbaşkanı Gül çok rahatsız

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yükseköğretime Geçiş Sınavı’ndaki (YGS) şifre iddialarıyla ÖSYM’nin düzenlediği sınavlar konusunda toplumda yerleşmiş olan eşitlik duygusunun zedelendiği mesajını vererek, “Bu tip sınavlarda herhangi bir ayrıcalık söz konusu olmaz. Puanınız ne ise ona göre bir yere yerleşirsiniz. Bu anlayışın zedelenmesinden doğrusu çok rahatsızım tabii ki” dedi. Sırbistan’a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda soruları yanıtlayan Gül şunları söyledi: “Bu gelişmeler hepimizi çok üzüyor. Çünkü Türkiye’de şöyle bir anlayış vardı, ister Cumhurbaşkanı çocuğu olun, ister Başbakan, Meclis Başkanı çocuğu olun, isterseniz Türkiye’nin en zengin insanının çocuğu olun, bu tip sınavlarda herhangi bir ayrıcalık söz konusu olmaz. Puanınız ne ise ona göre bir yere yerleşirsiniz. Bu anlayışın zedelenmesinden doğrusu çok rahatsızım tabii ki... Ama gerçekten böyle bir durum var mı, yok mu bunu yargı süreci belirleyecektir. Savcılar görevleri başındadır. Ve savcılar çok uzmanlık isteyen bir alan olduğu için bu alan, bütün uzmanlar da onların emrindedir.”

Arınç: Büyük eksiklik

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’ndaki (ALES) baskı hataları iddialarıyla ilgili olarak, “Bir ALES sınavını organize eden kuruluşun yeteri sayıda yedek soru kitapçığı göndermemesi veya istenildiği zaman hemen karşılanamaması çok büyük eksikliktir” dedi. Bursa Gazeteciler Cemiyeti’nde soruları yanıtlayan Arınç, “YGS’deki şifre iddiasıyla ilgili konu Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından araştırılıyor. Suç işlenmişse bunun sorumluları da şüphesiz en ağır cezalara maruz kalmalı” diye konuştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da Zonguldak’taki mitingde iktidarın ÖSYM’yi berbat hale getirdiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem