Cumhurbaşkanı Erdoğan, Obama ile telefonla görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.Cumhurbaşkanlığı Basın Danışmanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Sayın Barac

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Obama ile telefonla görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Danışmanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Sayın Barack Obama arasında bu gece bir telefon görüşmesi gerçekleşmiştir. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama, görüşmede, DAEŞ ile mücadele konusundaki işbirliğinin güçlendirilmesini ve Rusya'nın Suriye'deki askeri faaliyetleri karşısında neler yapılabileceğini ele almışlardır. ABD Başkanı Obama, 10 Ekim'de Ankara'da yaşanan terör saldırısını kınayarak taziyelerini iletmiş, ülkemizin güvenliğine yönelik tehditlere karşı ABD olarak Türkiye'yle dayanışma içinde olduklarını belirtmiştir" denildi.

Erdoğan ile Obama'nın PKK saldırılarının acilen son bulması gerektiği hususunda mutabık kaldığının belirtildiği açıklamada, "İki lider, Suriye'de siyasi geçiş süreci için gerekli koşulların oluşturulması amacıyla DAEŞ'e yönelik askeri baskıyı artırmanın ve ılımlı muhalefeti güçlendirmenin ortak hedefleri olduğunu teyit etmişlerdir. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama, PKK saldırılarının acilen son bulması gerektiği hususunda da mutabık kalmışlardır. İki lider, Kıbrıs müzakerelerinde olumlu bir ivme yakalandığına değinerek, soruna çözüm bulmaya yönelik çabaları desteklediklerini vurgulamışlardır. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama, Antalya'da yapılacak olan G-20 zirvesinin gündem konuları hakkında da görüş teatisinde bulunmuşlardır" ifadeleri yer aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem