Cumhurbaşkanı Erdoğan Adli Yıl açılışında konuştu!

Önemli açıklamalarda bulundu...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Adli Yıl açılışında konuştu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adli Yıl Açılış Töreni'nde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Sözlerime başlarken bir hususa açıklık getirmek istiyorum. İçinde bulunduğumuz bu mekan elbette Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin bir parçasıdır. Ama bu mekan aynen avlu içindeki camimiz ve kütüphane ki beş milyon kütüphane olacak, herkese açık mekanlardır. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin her yeri gibi burası da milletin malıdır, devletin malıdır. Bizler görev süremiz boyunca çalışmalarımızı burada yürütmekle mükellefiz. Bu mekanları bizden sonra gelecekler de kullanmayı sürdüreceklerdir. Kongre merkezimiz önemli bir eksikliği planlamak üzere inşa edilmiştir. Ankara'da maalesef çaplı toplantılarımızı yapacak toplantımız yoktur. Son senelerde yeni yapıldı. Başkentimizde böyle eksikliklerin giderilmesi bizim için önemliydi. Bu bina aynı zamanda bir opera binası işlevini de görecek bir kabiliyete sahiptir. 

Nitekim Yargıtay Başkanımız, Adli Yıl açılışı burada olmasaydı bir otelin eksi 2'nci katında olacağını söylemişti. Böyle bir merkezin devletin kurumlarının da emrinde olduğunu söyleyerek kendilerini buraya davet ettik. Millet adına görev yapan yargının milletin mekanında adli yıl açılışını yapması yargı bağımsızlığına göle düşürmez. Bir kez daha milletin mekanına hoş geldiniz diyorum. Diğer kurumların temsilcilerine de Yenikapı ruhuna uygun hareket etmelerini diliyorum. 

15 Temmuz gecesi en iyi sınavı veren kurumlarımızdan biri de adalet teşkilatıdır. Hızla harekete geçen ilk andan itibaren tüm çalışmaları hukuka uygun şekilde yürüten anında açıklamalarını yapmak üzere hukuk olarak gereği neyse yapılacaktır demek suretiyle ilk mesajlarını vermiştir. Bu tavır çok önemlidir. Yargımıza teşekkür ediyorum. 

O kutlu mücadele tarihe altın harflerle kazınmıştır. Çanakkale Destanıyla büyüyen gençlerimiz kendi destanlarını yazdılar. Artık tarihi kitaplardan okuyan değil hem okuyan hem yaşayan bir millet olduk bu çok önemli. Biz 79 milyonuyla tek milletiz. Böyle olmak zorundayız. Böyle olursak hedefe ulaşacağız. Bizim tek bayrağımız var. Tek vatan, kimse bu vatan toprakları üzerinde bir operasyon düşüncesine girmesin. Girdikleri anda karşısında milletimizin ta kendisini bulacaktır. Bu millete kötü niyet besleyenler çok iyi bilsinler ki Türkiye 79 milyonluk bir orduya sahiptir. Ve bilsinler ki tek devlet... Devletin içinde devlet olmaz. 40 yıldır bunun hesabındaydılar. 15 Temmuz'u bir musibet, bin nasihatten evladır, böyle görüyorum. Ben inanıyorum ki, milletimiz kazanacak ve yeni bir milat olarak geleceğe yürüyeceğiz.
 
O gece milletin her rengi iradesine, özgürlüğüne, geleceğine sahip çıktı. Milletimiz o gece görevini yerine getirdi. Artık sıra bizde. Siyasetinde, bürokrasinde görev alan herkeste. Bundan sonra bizim çok daha farklı çalışması lazım. Hiçbirimizin ülkemizin çıkarları dışında hareket etme hakkı yoktur. 15 Temmuz'dan öncesi farklıdır, sonrası farklıdır. Şahsım dahil... Böyle anlarda herkes 15 Temmuz şehitlerinin hikayesine bakmalıdır. Oradaki kahramanlık bizi kendimize getiremiyorsa yazıklar olsun. 

Sadece ve sadece kendi mensuplarının çıkarlarını gözeten anlayışları sebebiyle FETÖ milletimizn gözünde zaten mahkum olmuştu. Adaletin ne kadar önemli olduğunu sadece bu örnek bile bize anlatmakta yeterli. Bu süreci hızlandıralım, bir an önce hukuk içinde neticeye gidelim. O gece 30 küsür kişi darbecilerden öldü, 241 kişi darbe karşısında direnenlerden şehit oldu. Demek ki bizler darbecilere 'Vurun' diye talimat vermedik, 'Yakalayın, adalete teslim edin' dedik. Ey dünya hala bize hangi gözle bakıyorsunuz. Bu millete karşı terbiyesizlik değil mi? Şahsımı vurmaya gelenler günlerce Marmaris'in ormanlarında gizlendi. Bizim jandarmamız onları vurmadı, öldürebilirdi. Ne yaptı, yakaladı, savcıya teslim etti. 

Yeni adli yılda adalet teşkilatımızın tüm kademelerinde görev yapan hakimlerin, savcıların elbette avukatlarımızın adaleti tesis etmek için daha çok çalışacaklardan şüphemiz yok. FETÖ operasyonlarında gözaltına alınan hakim ve savcıların zaafiyete yol açmayacağına inanıyorum. Bu duygularla çalışmalarınızda başarılar diliyorum. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler