Cumayı kılmadan camiiyi terkettiler

 Demirciler Sitesi Camii'nde cuma namazında imam protestosu yaşandı. Minbere çıkan imam hutbe okuduktan sonra da vaaza devam edince cemaat tepki gösterip cuma namazı kılmadan camiyi terk etti.Cuma namazı için, Zeytinburnu Demirciler Sitesi Camii'ne giden

Cumayı kılmadan camiiyi terkettiler

 

Demirciler Sitesi Camii'nde cuma namazında imam protestosu yaşandı. Minbere çıkan imam hutbe okuduktan sonra da vaaza devam edince cemaat tepki gösterip cuma namazı kılmadan camiyi terk etti.

Cuma namazı için, Zeytinburnu Demirciler Sitesi Camii'ne giden vatandaşlar ilginç bir protesto şekliyle karşılaştılar. Ezan okunduktan sonra vaazı uzatan imam, hutbe için çıktığı minberde de vaaza devam etti.

Hutbe okuduktan sonra vatandaşlara 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın faziletlerini anlatan ve bunu yaparken de oldukça sert bir dil kullanan imama vatandaş namazı terk ederek tepki gösterdi.

CUMHURİYET BİZİZ

Demirciler Sitesi Camii imamının hutbe okumasına rağmen, yeni bir vaaz konusu açması cemaat içinde homurdanmalara neden oldu. İmamın hutbede 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın erdemlerinden bahsetmeye başlaması üzerine de bazı vatandaşlar "bu ne ya" diyerek camiyi terk etti. İmamın konuyu uzatması cemaatin "yeter artık" sesli tepkisini de beraberinde getirdi.

NAMAZIMIZ OLMADI

Bu sırada cemaat içinden bazıları "ikindi okunacak hoca" diye yüksek sesle söylenmeye başladı. İmam cemaatin camiyi terk etmesine aldırmadan bu sefer de olayı oy vermeye getirdi ve "verdiğiniz oylara sahip çıkın ve hesabını sorun, ben sorarım arkadaş" diyerek konuyu bambaşka bir mecraya çekti. Bu duruma da sinirlenen başka bir grup "namaz kılmaya mı geldik, nutuk dinlemeye mi" diyerek camiyi topluca terk etti. Camiyi terk etmeyen bazı vatandaşlar ise "namazımız olur mu" şüphesine düştüler.

İMAMIN VAAZI BİTMEK BİLMEDİ

İmam hutbeden inmesi üzerine "ohh nihayet namaza başlayacağız" diye sevinen cemaat yeni bir şok daha yaşadı. Namaz kıldırmak için mihraba geçen imam bu sefer de cemaate fırça atmaya başladı. Cami dışında namaz kılanların namazlarının batıl olduğunu ileri süren imam cemaate "la havle" dedirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler