Çulhaoğlu'na hapis cezası!

Gökçe Fırat Çulhaoğlu'na "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan 11 ay 20 gün hapis cezası verildi.

Çulhaoğlu'na hapis cezası!
Ulusal Parti Genel Başkanı ve Gazeteci- Yazar Gökçe Fırat Çulhaoğlu, "Kanlı Başkanlık Yolu" isimli kitabında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı dava karara bağlandı. Mahkeme, sanık Çulhaoğlu'nu "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı. Ceza ertelendi. 
 
SANIK SEGBİS'LE DURUŞMAYA BAĞLANDI

Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada başka suçtan Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Gökçe Fırat Çulhaoğlu ve avukatı hazır bulundu. Şikayetçi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ise duruşmada avukatı Hatice Özay temsil etti.

BERAAT İSTEDİ

Silivri Cezaevi'nden Ses ve Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşma salonuna bağlanan sanık Çulhaoğlu, basın özgürlüğünün önemine değinerek "Beraatimi istiyorum" dedi. 

"BİLEREK ZARAR VERME İRADESİ İLE HAREKET ETMEMİŞTİR"

Çulhaoğlu'nun avukatı Mustafa Avlağı da "Müvekkil Türkiye Ulusal Partisi'nin Başkanıdır, düşünürdür ve yazardır. Bu sıfatları dolayısıyla ülkenin yönetim kadrosunda bulunanlara hatalarını köşe yazıları ile bildirmek müvekkilin hakkı ve görevidir. Davanın konusunu daha önce gazetede yayınlanan köşe yazılarının kitap halinde yeninden yayınlanmasından oluşmaktadır. Bu hak ve görev dışında müvekkil katılana bilerek ve isteyerek zarar verme kasıt ve iradesi ile hareket etmemiştir. Bu gerekçeler doğrultusunda unsurları itibariyle oluşmayan suçtan müvekkilin beraatine karar verilmesini talep ediyoruz" diye konuştu. 

"SANIĞIN CEZALANDIRILMASINI TALEP EDİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Avukatı Hatice Özay da sanığın sözlerinin basın özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğini belirterek, "Sanık yazılarında müvekkile alenen ve kasten hakaret etmiş bulunduğundan sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

HAPİS CEZASI ERTELENDİ

Mahkeme, sanık Gökçe Fırat Çulhaoğlu'nun "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme sanığın daha önce kasıtlı bir suçtan dolayı mahkum edilmemiş olmasından ve sanığın pişmanlığını da dikkate alarak hapis cezasını erteledi. 

İDDİANAME

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede şüpheli Gökçe Fırat Çulhaoğlu'nun "Kanlı Başkanlık Yolu" isimli kitabının hakaret içerdiği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı halkın nezdinde küçük düşürücü, onur ve saygınlığını zedeleyecek şekilde olduğu belirtiliyordu. İddianamede şüpheli Çulhaoğlu'nun "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan 1 yıldan 4 yıla kadar hapsi isteniyordu.


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler