Çukurca'da İki Karakola Baskın: 3 Şehit

 Çukurca'da çatışma: 3 şehitHakkari'nin Çukurca ilçesinde bir karakol ile 2 karakolun üs bölgesine havan topu ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda 3 askerin şehit olduğu bildirildi.Alınan bilgiye göre Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki Işıklı Jand

Çukurca'da İki Karakola Baskın: 3 Şehit

 

Çukurca'da çatışma: 3 şehit

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde bir karakol ile 2 karakolun üs bölgesine havan topu ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda 3 askerin şehit olduğu bildirildi.

Alınan bilgiye göre Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki Işıklı Jandarma Karakolu ve Karataş ile Gazitepe Jandarma Karakolu'nun üs bölgesine sabaha karşı bir grup terörist tarafından saldırı düzenlendi. Havan ve uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda ilk belirlemeye göre 3 askerin şehit olduğu öğrenildi. Saldırıdan sonra bölgede operasyon başlatıldı.

 İKİ AYRI BİRLİĞE EŞ ZAMANLI SALDIRI

HAKKARİ’nin Irak sınırındaki Çukurca ilçesinde bulunan Darsinki Tepesi’nde konuşlu askeri birlik ile Karataş Jandarma Karakoluna bir grup PKK’lı tarafından uzun namlulu silah ve roketatarlarla eş zamanlı saldırı düzenlendi. Saldırıya güvenlik güçleri anında karşılık verdi.

Çukurca’daki saldırı, saat 22.00 sıralarında yaşandı. Bir grup PKK’lı, Çukurca ilçesine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Karataj Jandarma Karakolu ile ilçenin Irak sınırındaki Darsinki Tepesi’ndeki askeri birliklere eş zamanlı saldırı düzenlendi. Uzun namlulu silah ve roketatarlarla yapılan saldırıya, Çukurca 20’nci Sınır Jandarma Tugay Komutanlığı’ndan havan topları ve uzun namlulu silahlarla karşılık verildi. Yaklaşık 1 saat süren silah sesleri ilçe merkezinden de duyuldu. Yapılan saldırıyla ilgili açıklama yapılmadı.

PKK'LILAR ABLUKA ALTINA ALINDI

Çukurca’ya yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Kazan Vadisi’ndeki sıcak çatışmaların sürüyor. Buradaki çatışmalara, Jandarma Özel Harekat ile Kayseri ile Bolu Komando Tugayları’ndan gelen özel birliklerin katıldığı belirtildi. Kazan Vadisi’nin Kobra helikopterler desteğinde abluka altına alındığı bildirildi

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem