Cudi Dağı ‘sorumlusu’ öldürüldü

Şırnak Valiliği’nden yapılan açıklamada özetle şöyle denildi:“19 Aralık sabahı mağaraların da bulunduğu bölgeye taarruz helikopterleri desteğinde komando birlikleri indirildi. Dik yamaçlarda ve mağaraların içerisinde olduğu değerlendirilen bölücü terör ör

Cudi Dağı ‘sorumlusu’ öldürüldü

Şırnak Valiliği’nden yapılan açıklamada özetle şöyle denildi:

“19 Aralık sabahı mağaraların da bulunduğu bölgeye taarruz helikopterleri desteğinde komando birlikleri indirildi. Dik yamaçlarda ve mağaraların içerisinde olduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarına teslim olmaları çağrısında bulunulmuş ancak, herhangi bir karşılık alınamamıştır.

Mağara içerisinden birlikler üzerine ateş açılmış, kısa süreli bir temas yaşanmıştır. 20 Aralık günü bir terörist teslim oldu. Mağarada sözde Botan saha sorumlusunun yardımcısının da bulunduğu bir grup teröristin ve diğer mağarada ise sözde Cudi Dağı sorumlusunun da bulunduğu başka bir grubun içeride olduğu tespit edilmiştir.

 

‘İkna edilemediler’

Mağaralardan karşı ateş açılmasına rağmen sabırla ikna çalışmaları sürdürülmüş ve iki bölücü terör örgütü mensubu sağ olarak teslim alınmıştır.

Cudi Dağı bölgesindeki operasyonlar süresince 5’i sağ, 27’si ölü toplam 32 terörist etkisizle getrildi. Etkisiz hale getirilen bölücü terör örgütü üyeleri arasında terör örgütünün sözde Botan saha sorumlu yardımcısı ‘Rubar’ kod adlı ve sözde Cudi Dağı sorumlusu ‘Serbest Haruni’ kod adlı teröristler de bulunuyor.”

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem