Cübbeli'nin davasında şok iddia

Kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü'nün yargılandığı davanın 4. duruşmasında şok bir gelişme yaşandı. Mahkemeye ulaşan bir emniyet raporunda şikayetçi olan iki Fas'lı kadının ifadelerini değiştirdikleri tarihte Ünlü'nün avukat

Cübbeli'nin davasında şok iddia

Kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü'nün yargılandığı davanın 4. duruşmasında şok bir gelişme yaşandı. Mahkemeye ulaşan bir emniyet raporunda şikayetçi olan iki Fas'lı kadının ifadelerini değiştirdikleri tarihte Ünlü'nün avukatının da Fas'ta olduğu ve 18 bin dolarlık para hareketinin tespit edildiği ortaya çıktı. 

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın 4. Duruşmasına Cübbeli Ahmet Hoca'nın da aralarında bulunduğu 3'ü tutuklu 13 sanık katıldı.Duruşmaya tanık ifadelerinin alınması ile devam edildi.
 
İFADELERİNİ NASIL GERİ ÇEKTİLER
 
Cübbeli Ahmet Hoca'nın 'haksız kazanç sağlamak amacıyla kurulan örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek, insan kaçakçılığı ve cinsel istismar' suçlarından yargılandığı davada mahkemeye şok bir rapor gönderildiği ortaya çıktı. Emniyet raporunda müştekilerinden Faslı İmane Lemghari ve Fatma Zohra Hajjaj'ın ifadelerini neden değiştirdiğine dair bir araştırma yapıldığı anlatıldı.
 
Emniyetteki ifadelerinde şikayetçi olan iki kadın, Fas'ta avukatları ve noter aracılığıyla verdiği ifadede şikayetçi olmadığını açıklamıştı. Rapora göre kadınların ifadesini değiştirmesi için Ünlü'nün avukatı avukat Fatih Oğuz, Fas'a gitti. 18 Temmuz 2012 tarihinde ifadelerini geri çektiklerini beyan eden iki kadın için aynı tarihte avukat Fatih Oğuz yardımcısının kendisine 18 bin dolar göndermesini istedi.
 
Oya isimli yardımcısı ise ifadenin verildiği tarih olan 18 Temmuz 2012'da Western Union yöntemiyle 18 bin dolar parayı Fas'a gönderdi. Bu bilgiler ışığında avukatın mağdur kadınların ifadelerini değiştirmesi için Fas'a gittiği ve yeni ifade karşılığında para verdiğinin değerlendirildiği anlatıldı.
 
FASLI DİĞER MÜŞTEKİ İFADE DEĞİŞTİRMEDİ
 
Öte yandan Cübbeli Ahmet Hoca'nın kendisini zorla alıykoyduğunu ve cinsel istismarda bulunduğunu öne süren bir başka Faslı kadın olan Fatma Et Tajy'ın ise ifadesini değiştirmediği anlaşıldı. Mahkemenin Cübbeli Ahmet Hoca'nın avukatlığını yapan Fatih Oğuz hakkında 'adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs' suçundan suç duyurusunda bulunabileceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler