Cübbeli'nin avukatı neler dedi!

Karagümrük Çetesi'ne yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan "Cübbeli Ahmet" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün avukatı Ramazan Dinç, kasetin "sahte" olduğunu ve kasetteki kişinin Ahmet Mahmut Ünlü olmadığını belirtti.İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gele

Cübbeli'nin avukatı neler dedi!

Karagümrük Çetesi'ne yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan "Cübbeli Ahmet" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün avukatı Ramazan Dinç, kasetin "sahte" olduğunu ve kasetteki kişinin Ahmet Mahmut Ünlü olmadığını belirtti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gelen avukat Ramazan Dinç, müvekkili Ahmet Mahmut Ünlü'nün talimatıyla bir basın açıklaması yaptı. Dinç yaptığı açıklamada "Bir kişinin ifade verip savcılığa sevk edilmesi, tutuklama sebebiyle mahkemeye gönderilip tutuklanması hukuksal olarak kişinin hükümlü olduğu anlamına gelmez.

Mahkeme süreci bitip kişi hakkında hüküm verilene kadar şüpheli masumiyet karinesinin koruması altındadır. Suçluluğu kesin hükümle sabit olmayan herkes suçsuzdur. Türk adaletine olan güvenimiz tamdır. Ancak müvekkilimizin tutuklanmasından sonra dosyada gizlilik kararı olmasına rağmen soruşturmanın gizlilik ilkesi her gün ihlal edilmektedir. İçler acısı bir yargısız infaz ve karalama, itibarsızlaştırma kampanyası sürdürülmektedir. Bilgi kirliliği ve tek taraflı suçlayıcı yayın politikası acımasızca sürdürülmektedir.

Bu yargısız infaz sürecini kınıyoruz ve hukuki sürece saygı gösterilmesini ve gizlilik ilkesinin ihlal edilmemesini istiyoruz. Uğranılan bu haksız ve üzücü durumlar karşısında peygamber efendimizin 'Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır' hadisi ile Hz Ali'nin 'Haksızlığa karşı eğilmeyiniz, zira eğilirseniz hem hakkınızı hem şerefinizi kaybedersiniz' sözünü yargısız infaz kalemlerine hatırlatıyoruz. Kamuoyu ile paylaşmak istediğimiz tek husus müvekkilimizin suçsuz olduğu ve aleyhine yöneltilen suçlamaları kabul etmediği hususudur. Müvekkilimiz Ahmet Mahmut Ünlü, kendisini seven tüm insanlardan yargı sürecini sabır ve olgunluk içinde beklemelerini, sağduyulu olmalarını ve kendisine dua etmelerini talep etmiştir" dedi.

Açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan avukat Dinç, Cübbeli Ahmet Hoca'nın oturduğu evin lüks olması ile ilgili soruya, "Kendisi son derece üzgündür. İnsanların oturduğu evlerin saray gibi olması buna benzer iddiaların ortaya atılması ne alakası olabilir. Şunu biliyorum. Zengin bir ailenin mensubu olması. İnsanların zengin olmasının eleştirildiği bir ülkede yaşıyoruz. Bizim üzüntümüz bu. Müslüman bir insan zenginse zekatını verdiyse inanışına göre iyi bir evde oturmasında beis yoktur. Bunu tutup fuhuş evi saray yavrusu türü iddiaların ortaya atılması rencide ediyor" diye yanıt verdi.

Avukat Dinç, Ünlü'nün sağlık durumuyla ilgili sorulara "Sağlığı gayet yerinde iyi. Hatta şunu söyledi. 'Böyle durumlarda insan daha dik durur' dedi. Dışarıda daha kötüydüm. Burada daha sağlıklı hissediyorum kendimi' dedi. Dua istiyor sevenlerinden. Hoca ilim adamı. İlim adamları nasıl zaman geçirirse öyle zaman geçiriyor. Kitap okuyor. Gerekli kitabı temin ediyoruz. Şu an yalnız. Sağlık sorunları olduğu için geçici süre revirde kalıyor" cevabını verdi.

Dinç, "Cübbeli Ahmet Hoca, bu olayın başına neden geldiğini size söyledi mi?" sorusunu ise "Kendisi bu olayla ilgili çevresindeki bazı insanların ona zarar verme durumunu değerlendiriyor. Bunun belirli bir süre sonra ortaya çıkacağını söylüyor. Mağduriyetinin olduğunu söylüyor. Kaset sürecinde yaşanmıştı. Eski korumaların çalışanlarının ona şantaj yapma ihtimali. Yine bu doğrultuda başına bir şey geldiğini düşünüyor. İnanılmaz derecede üzgün. Kaset sahte. Kesinlikle ve kesinlikle kasette yer alan kişi müvekkilimiz değil" şeklinde yanıtladı.

BEYAZIT MEYDANI'NDA CÜBBELİ'YE DESTEK EYLEMİ

Cuma namazı çıkışı Beyazıt Meydanı'nda toplanan kalabalık bir grup, Metris Cezaevi'nde tutuklu bulunan Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'ye destek gösterisi yaptı.

Beyazıt Camii'nde Cuma namazı kılan ve çoğunluğu Cübbeli sarıklı yaklaşık bin kişi, namaz çıkışı Beyazıt Meydanı'nda toplandı. " Hocaya uzanan eller kırılsın, Hocam üzülme Allah seninle, Hepimiz Cübbeli Ahmet Hoca'yız" şeklinde slogan atan grup, " Hocımızı seviyoruz, sonuna kadar destekliyoruz" yazılı büyük bir pankart açtı. Grup, zaman zaman da tekbir getirdi. Erkeklerden oluşan grup, pankart açıp slogan atarken, sayıları 500'ü bulan ve çoğunluğu çarşaflı olan kadınlar da uzaktan protesto gösterisine destek verdi. Yaklaşık yarım saat süren eylem yağmurun da yağmasıyla birlikte sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler