Çözüm süreci tehlikeye mi girdi?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kastamonu Stadyumu'nda Valilik tarafından düzenlenen iftar programında konuştu. Çözüm sürecinin sürdürülmesi için bugüne kadar umut dolu sözler söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu kez temkinli hatta endişeli cümleler k

Çözüm süreci tehlikeye mi girdi?
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kastamonu Stadyumu'nda Valilik tarafından düzenlenen iftar programında konuştu.
 
Çözüm sürecinin sürdürülmesi için bugüne kadar umut dolu sözler söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu kez temkinli hatta endişeli cümleler kurdu.
 
Kastamonu'daki iftar sonrası konuşan Erdoğan satır arasında, 'Eğer bu süreç sabote edilmezse, eğer bu süreç kötü niyetliler, millet düşmanları tarafından engellenmezse...' diye çözüm sürecini şarta bağladı. Erdoğan'ın bu sözleri 'Çözüm süreci tehlikede mi?' sorularını akıllara getirdi. 
 
İşte Erdoğan'ın konuşmasının satır başları...
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz kimsenin iç işlerine, iç politikasına, hukukuna karışmayız ve karışmıyoruz ama biz, kardeşlerimizin, dostlarımızın, ezilenlerin adeta dili oluyoruz, onların dünyaya açılan sesleri oluyoruz. Biz, Ak Parti olarak, kurulduğumuz andan itibaren, Türkiye'de ve bölgemizde kardeşliğin yücelmesini, güç kazanmasını temel bir politika olarak benimsedik. Özellikle içeride terörün sona ermesi, Milli Birlik ve Kardeşliğimizin bizi birbirimize daha da yakınlaştırması, öncelikli hedefimiz oldu. Eğer bu süreç sabote edilmezse, eğer bu süreç kötü niyetliler, millet düşmanları tarafından engellenmezse, daha doğrusu geciktirilmezse, şiddetsiz, silahsız bir ortamda biz oturur, her meseleyi suhuletle çözüme kavuştururuz. Bizim önceliğimiz, kanın durması, gözyaşının dinmesidir" dedi.
 
MAYIS AYI MANİDAR
 
Erdoğan, "Mayıs ayı içerisinde Gezi Parkı olayının çıkması manidardır. Bizim gençliğimiz hiçbir zaman şiddete bulaşmamıştır. AK Parti gençlerin eline molotof kokteyli vermez. Ülkede molotoflu gençlerin karşısında bilgisayarlı gençler olarak siz yerinizi alacaksınız. 7 aydır şehit haberleri gelmiyor, ocaklara yeni ateşler düşmüyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem