“Çözüm, sokakta değil demokrasi içerisindedir"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Çözüm, sokakta değil demokrasi içerisindedir. Demokrasinin bu manada unsuru sandıktır. Öyleyse sandığa gitmek lazım” dedi.MHP Lideri Devlet Bahçeli, yerel seçim çalışmaları kapsamında Kırıkkale’ye geldi. Bahçeli, Kırıkka

“Çözüm, sokakta değil demokrasi içerisindedir"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Çözüm, sokakta değil demokrasi içerisindedir. Demokrasinin bu manada unsuru sandıktır. Öyleyse sandığa gitmek lazım” dedi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, yerel seçim çalışmaları kapsamında Kırıkkale’ye geldi. Bahçeli, Kırıkkale programı çerçevesinde partisinin Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Mustafa Pekdoğan’ın büro açılışına katıldı. Bahçeli, yaptığı konuşmada, insanların sandığa gitmeleri gerektiğini belirterek, “Bazıları var sandık yerine sokağı tercih ediyor, bazıları var dava arkadaşımızı, kardeşlerimizi, ülkücülerimizi sokağa çekmek istiyor, her türlü iftira, provokasyonlar yapılıyor şimdi söylüyorum, herkese söylüyorum, başta da benim dava arkadaşım genç kardeşlerime söylüyorum, sokakta hiçbir şart altında işiniz, gücünüz olmayacak, sokak karanlıktır, sokak kirlidir, sokak kanlıdır, sokak dibi görülmeyen bir kuyudur. Orada işiniz yok, iradeniz var, iradenizi kullanacak yeriniz, sandıktır. Yani çözüm, sokakta değil demokrasi içerisindedir. Demokrasinin bu manada unsuru sandıktır. Öyleyse sandığa gitmek lazım” dedi.

“AK PARTİ BU TARİHİ FIRSATI İYİ DEĞERLENDİREMEMİŞTİR”

Türkiye’nin 11 yıldan bu yana Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından yönetildiğini, AK Parti’nin 11 yıllık yönetim sürecinin yakın bir siyasi tarihte hiçbir siyasi partiye de nasip olmadığını ifade eden Bahçeli, şunları kaydetti:

“Değerli arkadaşlarım. Türkiye’miz 11 yıldan bu yana Adalet ve Kalkına Partisi tarafından yönetilmektedir. Adalet ve Kalkına Partisinin 11 yıllık yönetim süreci yakın bir siyasi tarihte hiçbir siyasi partiye de nasip olmamıştır. Türkiye’de tek başına iktidarlar olmuştur. Koalisyonlar olmuştur. Ama TBMM’de 326’yı bulan bir sayısal çoğunluk onunla beraber tek başına iktidar yakın tarihte görülmemiştir. Adalet ve Kalkınma Partisi milletimizin kendisine vermiş olduğu, bu tarihi fırsatı iyi değerlendirememiştir. 11 yılı heba etmiştir. Bu uygulamalar esnasında bazı konular vardır ki bunları bilmemiz gerekiyor. 11 yılın bir fotoğrafını çektiğimiz zaman bu fotoğrafın kareleri içerisinde hangi sosyal ve siyasi olaylar var onu hatırlamakta yarar vardır. 11 yıllık süreç içerisinde en başta bu fotoğrafta işsizlik görülüyor. Aynı zamanda açlık var, adaletsizlik, asayişsizlik ve ahlaksızlık var. Fotoğrafın bir tarafına baktığınız vakit, orada yokluk, yoksulluk, yozlaşma ve yabancılaşma var. Adalet ve Kalkınma Partisi işte budur. Bu iktidar, Adalet ve Kalkınma Partisine oy vermiş kardeşlerime soruyorum, ekonomik sıkıntılar içerisinde, yaşanan siyasi krizler eşliğinde dara, bunalıma düştünüz, bir kurtarıcı aradınız, 2002 yılı kasımında yapılmış olan bir seçimde Adalet ve Kalkınma Partisine çok büyük bir destek verdiniz. Destek verişinizin sebebi kendinize göre bu dardan kurtulmak, daha huzurlu, güvenli, çoluğu çocuğu ile yaşamayı arzulayan insanlar olarak bu davranışı ortaya koydunuz. O kadar siyasi parti varken, bir buçuk yıl önce kurulmuş bir partiye büyük yığınak yaptınız, aradan 11 yıl geçti memleketin genelinde biraz önce söylediklerimin hepsi halen var. Ama AK Partili olarak bir de sen düşün. Yoksulluğunu giderebildin mi? Kızını ve oğluna eğitimini yaptırdıktan sonra bir iş bulabildin mi? Sağlık, eğitim sorunlarını tamamen çözebildin mi? O zaman 11 yıl senin için ne olmuştur. Adalet ve Kalkınma Partisine verdiğin oylar sana ne olarak dönmüştür? İşte şimdi bu konuları öncelikle Adalet ve Kalkınma Partisine oy vermiş kardeşlerim düşünmek mecburiyetindedir. Herkes istediği partiyi tercih edebilir, oy verebilir. Bu onun en demokratik hakkıdır. Ama olayları da yakından izleyerek, bazı olaylarda her gün karşısına çıktığında ben ne yaptım? Ne olacak bundan sonra diye, bir vicdan muhasebesini de yapması gerekir.”

30 Mart’ta yapılacak olan mahalli idareler seçiminin tarihi bir fırsat olduğunu kaydeden Bahçeli bu fırsatın milli iradenin yeniden tescili olacağını söyledi. Bahçeli, “Önümüzde tarihi bir fırsat var. Bu fırsat 30 Mart 2014 Pazar günü yapılacak olan seçimdir. Şimdi bu durum karşısında seçim hepimiz için bir fırsat olacak ve milli iradenin yeniden tescili olacak. O sebepten dolayı sandığı öne alarak seçimleri önemseyerek bu gün ki iktidara bir ders vermek, bu günkü iktidarı uyarmak, milletimizi de bu süreç içerisinde uyandırmak lazım. İşte belediye başkanlığı seçip seçmemenin ötesinde bu mahalli idareler seçimlerinin anlamlı oluşunun bir sebebi de burasıdır” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından seçim bürosunun açılışı gerçekleştirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler