Çocuklar dilendi babaları iskambil oynadı

Rize'de cep telefonu ile çekilen bir görüntüde, Suriyeli bir grup erkeğin çocukları ve eşleri şehir içerisinde dilenirken sahilde kağıt oyunu oynamaları dikkat çekti. Rize'de Suriyeliler'in sayıları her geçen gün artıyor. Kendilerine bir iş bulup birde ba

Çocuklar dilendi babaları iskambil oynadı

Rize'de cep telefonu ile çekilen bir görüntüde, Suriyeli bir grup erkeğin çocukları ve eşleri şehir içerisinde dilenirken sahilde kağıt oyunu oynamaları dikkat çekti.

Rize'de Suriyeliler'in sayıları her geçen gün artıyor. Kendilerine bir iş bulup birde barınak sağlayanların sayısı ise çok az. Rize'de yaşanan Suriyeliler'in bir bölümü sahilde çeşitli yerlerde kurdukları çadırlarda kalarak şehir içerisinde dilencilik yaparak geçimlerini sağlıyor. Özellikle soğuk kış günlerinde sokaklarda dilenen Suriyeli çocuklar, görenleri üzüyor. Rize'de Suriyeli olarak dilenenlerin büyük bir bölümünün ise aslında Şanlıurfa ilinden Rize'ye gelen dilenci aileler olduğu da iddia ediliyor.

Bir Rizeli tarafından çekilen cep telefonu görüntüsü ise Rize'deki Suriyeliler gerçeğinin çok farklı bir boyutunu gözler önüne seriyor. Görüntüde, tam da öğle ezanının okunduğu bir anda altı Suriyeli yetişkin erkek iskambil kağıtları ile oyun oynuyor. Yanlarındaki çocukları ise altı kişinin ayakkabıları ile kendilerine oyun kurarak oyun oynuyorlar. Eşlerinin ve diğer çocuklarının ise şehir içerisinde dilendikleri tahmin ediliyor. Yanı başlarında ise onlara ait olduğu düşünülen Adana plakalı bir otomobil bulunuyor. Cep telefonu görüntüsü alan Rizeli şahıs, gruba yaklaşarak "Bol şans, ne oynuyorsunuz" diye soruyor. Gruptan Türkçe bilen bir tanesi "51" diye cevap veriyor.

Çocuklar dilendi babaları iskambil oynadı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem