Çocuk bakımevinde fuhuş rezaleti

Taksim'deki, Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezi'ndeki (BSRM) mahkemelerin ve ailelerin teslim ettiği küçük yaştaki kız çocuklarına para karşılığı fuhuş yaptırdıkları iddiasıyla kurumun eski müdürü ve 2 müdür yardımcısı gözaltına alındı. İddialar üzeri

Çocuk bakımevinde fuhuş rezaleti

Taksim'deki, Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezi'ndeki (BSRM) mahkemelerin ve ailelerin teslim ettiği küçük yaştaki kız çocuklarına para karşılığı fuhuş yaptırdıkları iddiasıyla kurumun eski müdürü ve 2 müdür yardımcısı gözaltına alındı. İddialar üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından kapatılan merkezin eski müdürünün de hakkında açılan idari soruşturma sonucu açığa alındığı ortaya çıktı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne, 1 yıl önce, Taksim Tarlabaşı'ndaki BSRM'deki küçük yaştaki kız çocuklarının merkezde görevli yöneticiler tarafından para karşılığı fuhuş yaptırıldığı ihbarı yapıldı. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, iddialarla ilgili araştırma başlattı. Ekipler, ihbarda adı geçen kişileri telefon ve fiziki takip altına aldı.
BSRM'de, mahkemelerin boşanmış ailelerin çocuklarını teslim ettiği yaşları 10 ile 17 arasında değişen çoğunluğu kız 40 çocuğun kaldığı belirlendi.

ÖNCE FUHUŞ, SONRA KAYIP BAŞVURUSU

İddiaya göre yapılan çalışmada, BSRM müdürü A.K, yaşları 10 ile 17 arasında değişen çocuklarla ilişkiye girecek kişileri ayarlıyordu. Daha sonra ayarladığı kişilerle çocukların belirlenen bir adreste buluşmalarını sağlıyordu. Para karşılığı ilişkiye girmeleri sağlanıyordu. Bazı kişileri de merkeze getiriyordu. Fuhuş için merkezden çıkardığı kız çocukları hakkında daha sonra emniyete kayıp başvurusu yapıyordu.

BAKANLIK JET SORUŞTURMA BAŞLATTI, MERKEZ KAPANDI

Yapılan tespitler savcılık ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile paylaşıldı. Bakanlık A.K hakkında idari soruşturma başlattı ve açığa aldı. Merkez de iki ay önce kapatıldı.

Savcılık talimatıyla ekipler dün sabah operasyon başlattı. A.K ve olayla bağlantılı 1'i kadın 2 müdür yardımcısı da gözaltına alındı. 3 kişi, emniyette sorguya alındı. 3 kişinin emniyetteki sorgularının ardından İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edilecekleri belirtildi. Mağdur çocukların ifadeleri Çocuk Şube Müdürlüğü'nde psikolog eşliğinde alındı. Soruşturmanın sürdüğü ve gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.

MÜDÜR VE İKİ YARDIMCISI AÇIĞA ALINDI

Ali ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Taksim’deki Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezi'nde mahkemelerin ve ailelerin teslim ettiği küçük yaştaki kız çocuklarına para karşılığı fuhuş yaptırdıkları iddiasıyla kurumun müdürü ve iki yardımcısının açığa alındığı bilgisini verdi. Konunun savcılığa iletildiğini de belirten Bakan Şahin, “Konuyu sonuna kadar takip edip suçluların en ağır cezalara çarptırılması için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne, 1 yıl önce, Taksim Tarlabaşı'ndaki Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezi’nde bulunan küçük yaştaki kız çocuklarının görevli yöneticiler tarafından para karşılığı fuhuş yaptırıldığı ihbarı yapıldı. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, iddialarla ilgili araştırma başlattı. Ekipler, ihbarda adı geçen kişileri telefon ve fiziki takip altına aldı. Mahkemelerin boşanmış ailelerin çocuklarını teslim ettiği yaşları 10 ile 17 arasında değişen çoğunluğu kız 40 çocuğun kaldığı belirlendi.

BAKANLIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Bilginin ulaşması üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı soruşturma başlattı. Kurumun müdürü ve iki yardımcısı açığa alındı. Bakan Fatma Şahin de Twitter hesabı üzerinden konuya ilişkin bilgi verdi. Taksim’deki Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezi'ne teslim edilen kızların fuhuşa sürüklendiği bilgisi üzerine harekete geçtiklerini anlatan Bakan Şahin, “Taksim’deki Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezine mahkemelerce teslim edilen çocukların fuhşa sürüklendiği bilgisi ulaşınca hemen müdahale ettik ve konuyu Savcılığa yansıttık. Uzun süre konu takip edildi. Bakanlık olarak bu konuda sorumluluğu olabileceğini düşündüğümüz kuruluş müdür ve iki yardımcısını açığa aldık. Çocukların yerini değiştirdik. Korumamız altındaki çocuklarımıza yönelik suiistimal konularında çok hassas davranıyoruz. Bu konuyu da mahkeme safahatında sonuna dek takip edip, suçluların en ağır cezalarını almalarını sağlayacağız.” ifadelerini kullandı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler