Çobanlara sertifika! İlk mezunlar belgesini aldı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, İŞKUR Genel Müdürlüğü, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünün ortaklaşa hazırladığı "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" projesi kapsamında Mersin'in Tarsus ilçesinde 90 kursiyer sertifikaları

Çobanlara sertifika! İlk mezunlar belgesini aldı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, İŞKUR Genel Müdürlüğü, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünün ortaklaşa hazırladığı "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" projesi kapsamında Mersin'in Tarsus ilçesinde 90 kursiyer sertifikalarını aldı.

Tarsus Kaymakamı Hasan Göç, 75. Yıl Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, çobanlık mesleğinin peygamber mesleği olduğunu belirterek, sürü yönetimi ibaresi yerine "çobanlık kursu" denilmesini istedi.

Bu tür kursların katılımcıların eğitim, sosyal ve kültürel gelişimine önemli katkı sağladığını vurgulayan Göç, çobanların eğitimden geçirilerek, işlerini bilinçli şekilde yapmalarına olanak tanıyan eğitimlerin devam etmesi gerektiğini söyledi. 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Mersin İl Müdürü Kadir Çiftepala, tarımsal nüfusun gençleşmesi projesi kapsamında sürü yönetimi elemanı kurslarının açıldığını, Tarsus'taki kursu başarıyla tamamlayan 90 kursiyerin çobanlık sertifikası aldığını belirtti. 

Çiftepala, üreticileri sertifikalı ve eğitimli yapmak için her türlü çalışmayı sistemli olarak sürdürdüklerinin altını çizerek, "Sertifikalarını alan çobanlarımız, edindikleri bilgiler doğrultusunda hayvancılığa devam edecekler.Hayvanın bakım, besleme, süt verimi, gebelik kontrolü, tohumlama, merada otlatma, yemleme gibi hayvancılıkla ilgili her şey bu kurslarda anlatılmıştır" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından 90 kursiyere sertifikaları verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler