Clinton'un Türk-Ermeni mesajı

 Ermeni basınında çıkan haberlere göre, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ermenistan'ın başkenti Erivan'a gelen Clinton, burada mevkidaşı Edvard Nalbandyan ile bir araya geldi, düzenlenen ortak basın toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Clinton, Türk-

Clinton'un Türk-Ermeni mesajı

 

Ermeni basınında çıkan haberlere göre, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ermenistan'ın başkenti Erivan'a gelen Clinton, burada mevkidaşı Edvard Nalbandyan ile bir araya geldi, düzenlenen ortak basın toplantısına katıldı.

 

Toplantıda konuşan Clinton, Türk-Ermeni ilişkilerinin normallleşmesini dilediklerini belirterek, ancak ilişkilerin ön koşulsuz normalleşmesi gerektiğini daha önce de defalarca dile getirdiklerini söyledi.

 

Clinton, Erivan-Bakü arasındaki gerginliğin ise Türk-Ermeni ilişkilerinin normalleşmesi süreciyle hiçbir bağlantısının olmadığını vurguladı.

 

Hillary Clinton, ABD'nin bundan sonra da iki konunun çözüme kavuşması için aktif rol oynamaya devam edeceğine değinerek, Kafkasya'daki tüm sınırların bir gün açılacağı ve bölgede işbirliğinin sağlanacağı yönünde umutlu olduğunu kaydetti.

 

Edvard Nalbandyan

 

Ermenistan Dışişleri Bakanı Edvard Nalbandyan ise Erivan ile Ankara arasında ilişkilerin normalleşmesi için herhangi bir görüşmenin yapılmadığını ve yapılamayacağını belirtti.

 

Nalbandyan, iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesi için bir süre önce görüşmelerin başlatıldığını ve bu görüşmelerin protokollerin imzalanmasıyla sonuçlandığını dile getirdi.

 

Türk-Ermeni ilişkilerinin normalleşmesi konusunda Türkiye'nin ön koşul ileri sürmeye hakkı bulunmadığını iddia eden Nalbandyan, "Bu süreç herhangi bir ön koşul olmadan gerçekleşmelidir. Bu konuda hem Ermenistan hem de uluslararası toplum hemfikirdir" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler