Cizre’de çatışmalar sürüyor

Sokağa çıkma yasağının dün geceden bu yana devam ettiği Şırnak'ın Cizre ilçesinde çatışmalar devam ediyor. İlçenin hakim noktalarına askerler konuşlandırıldı.Şırnak'ın Cizre ilçesinde dün saat 20.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı uygulanırken, güvenlik

Cizre’de çatışmalar sürüyor

Sokağa çıkma yasağının dün geceden bu yana devam ettiği Şırnak'ın Cizre ilçesinde çatışmalar devam ediyor. İlçenin hakim noktalarına askerler konuşlandırıldı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde dün saat 20.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı uygulanırken, güvenlik güçleri mahallelere girişi engellemek için kazılan hendekleri kapatmak ve yola döşenen patlayıcıları etkisiz hale getirmek için geniş kapsamlı operasyon başlattı. Polisin mahallelere girişini engellemek için sokaklara barikat kuran PKK'lılar güvenlik güçleriyle çatıştı, çıkan olaylarda 2 kişinin öldüğü ve yaralıların olduğu ileri sürüldü.

Şırnak Valiliği, dün gece saat 19.00 sularında cami hoparlörlerinden saat 20.00'den itibaren ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağının başladığını ilan etti. Şırnak Valiliği'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Bölücü terör örgütü mensuplarının yakalanması, halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11/c maddesi gereğince ilimiz Cizre ilçesinde 4 Eylül 2015 günü saat 20.00'den geçerli olmak üzere ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

Yasağın başlamasına kısa bir süre kala GSM operatörlerine ait telefonlar ve internet bağlantıları kesilirken, hastane, belediye, Adliye Sarayı ve Hükümet Konağı'nda zırhlı araçlarla çok sayıda özel harekat polisi ve bordo bereli asker konuşlandırıldı. Yasakla birlikte uluslararası karayolu da ulaşıma kapatıldı. Yasağın başlaması ile birlikte ilçeden silah ve patlama sesleri yükselmeye başladı.

PKK'LILAR BARİKATLAR KURUP POLİSLE ÇATIŞTI

Polise ait zırhlı araçların mahallelere girmesini engellemek için barikat kuran PKK'lılar, mevzilendikleri yerlerden uzun namlulu silahlarla polise ateş açtı. Polisin de karşılık vermesi ile birlikte çatışma çıktı. Çatışma ve patlama sesleri ilçenin birçok noktasından duyulmaya başladı. Polis; Cudi, Sur, Yafes ve Nur Mahallesi'nde açılan hendekleri kapatmak ve yola döşenen patlayıcıları etkisiz hale getirmek için mahalleye geldiği sırada, yolun birçok noktasına daha önceden yerleştirilen bombalar peş peşe patlatıldı.Yasağın başlaması ile birlikte başlayan çatışmalar sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti. Çıkan olaylarda iddialara göre 2 kişinin öldüğü ve çok sayıda kişini yaralandığı belirtildi.

HAKİM NOKTALARA ASKERLER KONUŞLANDIRILDI

Çatışmaların tekrardan başladığı Cizre'de hakim noktalara askerler konuşlandırıldı. Nur Mahallesi Kültür Merkezi mevkii ve İdil-Cizre çevre yolunda askerler konuşlandırılırken, Cizre Köprüsü ve yeni çevre yolunda ise polisler zırhlı araçlarla yolu trafiğe kapatmış durumda. Olaylar nedeniyle trafiğe kapanan uluslararası karayolu bir müddet ulaşıma açıldıktan sonra tekrar ulaşıma kapatıldı.

Sabah saatlerinden itibaren ilçeye girmeye çalışan HDP'li Milletvekilleri ise, belediye binasında mahsur kaldılar. İlçe merkezinde ise izinsiz gösteri düzenlemek isteyen göstericileri polis gaz bombaları ile müdahale ederek dağıtmaya çalıştı. Çatışmalar an itibariyle Nur Mahallesi'nde yoğunlaşmış durumda.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler