Cizre'de çatışma!.. 1 üsteğmen şehit!

ŞIRNAK'ın sokağa çıkma yasağı bulunan Cizre İlçesi'nde PKK'lılarla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 1 üsteğmen şehit oldu.   Şırnak'ın 14 Aralık'ta hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için so

Cizre'de çatışma!.. 1 üsteğmen şehit!
ŞIRNAK'ın sokağa çıkma yasağı bulunan Cizre İlçesi'nde PKK'lılarla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 1 üsteğmen şehit oldu.
 
Şırnak'ın 14 Aralık'ta hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için sokağa çıkma yasağı devam ederken, bugün de çatışmalar yaşandı. Cizre'nin Dağkapı Mahallesi'nde sürdürülen operasyonlar sırasında PKK'lılarla güvenlik güçleri arasında çatışma yaşandı. Çatışmada 1 üsteğmen şehit oldu. İlçede çatışmalar devam ederken, sık sık silah sesleri yükseldi.
 
Genelkurmay Başkanlığı'ndan Cizre'de süren operasyonlar hakkında yapılan açıklamada 17 PKK'lının etkisiz hale getirildiği belirtilerek, şöyle denildi: "Şırnak Cizre’de devam eden operasyonda, 17 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 429’dur.) 22 adet el yapımı patlayıcı imha edilmiş, iki adet Kaleşnikof piyade tüfeği, silahlara ait sekiz adet şarjör ve 69 adet fişek, bir adet roketatar, üç adet tabanca, bir adet lav silahı, dokuz adet av tüfeği ve silahlara ait 411 adet fişek, beş adet el bombası, dokuz adet telsiz, el yapımı patlayıcı yapımında kullanmak maksadıyla hazırlanmış 533 kg amonyum nitrat, çok sayıda elektrik malzemesi, infilaklı fitil, 200 adet elektrikli ateşleme tertibatı, 14 adet tüp, çok sayıda ilk yardım malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirilmiştir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler