Cirit dünyaya açılıyor

 Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Fatih İstanbulluoğlu, ekim ayında Denizli'de yapılması planlanan Geleneksel 1. Türk Oyunları'na 25 ülkeden takımların katılacağını ve oyunların ana temasının da ata sporu cirit olacağını söyledi.Oyunlar

Cirit dünyaya açılıyor

 

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Fatih İstanbulluoğlu, ekim ayında Denizli'de yapılması planlanan Geleneksel 1. Türk Oyunları'na 25 ülkeden takımların katılacağını ve oyunların ana temasının da ata sporu cirit olacağını söyledi.

Oyunların, Türk kültüründeki spor dallarının yaşatılması ve sürdürülmesi açısından büyük önem taşıdığını kaydeden İstanbulluoğlu, 11 ülkeyi ziyaret ederek oralarda cirit takımı kurulmasını sağladıklarını belirtti.

Denizli Belediyesi'nin oyunların gerçekleştirilmesi için bir alan oluşturduğunu ifade eden İstanbulluoğlu, etkinliğin ''kültür ve spor şöleni'' olacağını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem