Cirav: "Kazanımlar heba edilmemeli"

Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Cirav, 7 Haziran seçimleriyle milletin siyasi partilere, kazanımların heba edilmemesi için ülkeyi birlikte yönetin çağrısı yaptığını söyledi.Genel tablo içinde milletin her zaman doğru tercih yaptığını iddia e

Cirav: "Kazanımlar heba edilmemeli"

Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Cirav, 7 Haziran seçimleriyle milletin siyasi partilere, kazanımların heba edilmemesi için ülkeyi birlikte yönetin çağrısı yaptığını söyledi.

Genel tablo içinde milletin her zaman doğru tercih yaptığını iddia eden, 7 Hazirandaki seçim sonuçlarına bakarak bu iddiasını bir kez daha yinelediğini vurgulayan Mehmet Cirav yaptığı yazılı açıklamada şu görüşleri savundu:

“Bu millet 1950'den bu yana seçimlerde hiç yanlış karar vermedi. Kendini yönetenlerin ve kendine vaat edenlerin söylem ve eylemlerini iyi tahlil ederek sandığa gitti ve oyunu kullandı. 7 Haziran 2015 seçimleri de onlardan biri oldu.

Seçimlerde milletin verdiği mesajı iyi algılamak lazım. Ortada kayıp edilen bir şey yok. Ama korunması, tamir edilmesi ve kazanılması gereken çok şey var. Onun için 2002'den beri elde edilen kazanımların heba edilmemesi gerekiyor. Türkiye, huzur ve istikrar içinde son yıllarda çok şeyler kazandı. Bunları kaybederek, tekrar 1990'lı yıllara dönmemek için herkes elini taşın altına sokmalı.

Seçmen, Ak Parti'nin ekonomik politikalarını bana göre onaylamıştır. Çünkü oy verdiği diğer partilerin ekonomik vaatlerini dikkate almadığını göstermiştir.. Ancak, Ak Parti'nin siyasi tavır ve hamlelerini de uygun bulmadığını da çok net bir biçimde ortaya koymuştur.

BİRLİKTE HÜKÜMET KURUN!

Millet sandığa gitmiş ve siyasi partilere "Hiç birinizi tek başına iktidar yapmıyorum. Bir araya gelin, Hükümet kurun ve bu ülkeyi yönetin" demiştir. Siyasi partiler, liderler seçim çalışmaları sırasındaki eylem ve söylemlerini yeri geldiğinde, ülkenin ve halkın menfaatleri söz konusu olduğunda geride bırakmalı, unutmalıdırlar. Bu ülke hepimizin.  O zaman herkes, her parti bir araya gelebilmeli, ülke için gerekeni yapmalıdırlar.

Gelişmekte olan ülkemizde, var olan ekonomik ve piyasa düzeni, siyasi istikrar ile mutlaka desteklenmelidir. Bir kafa karışıklığına ve kaosa meydan vermeden, hükümet sorunu mutlaka çözülmelidir.

Önceliğin yeni bir demokratik Anayasa olduğu Türkiye toplumunda kabul görmüştür. Bu kabul en çok oy alanından en az oy alanına kadar hepsinin bir araya gelmesi ile tüm halkın kabul edeceği bir Anayasa yapılarak hayata geçirilmelidir. Bu temelde uzlaşılıp, gerçekleştirildikten sonra ekonomik kazanımlarımızın daha iyi korunabileceğini, geliştirilebileceğini hep birlikte görürüz. Aksi; aksini düşünmek bile istemiyorum.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler