Cinayetleri sevgilisi için mi işledi?

Fransa'da aralarında PKK'nın kurucularından Sakine Cansız'ın da bulunduğu 3 PKK'lı kadını öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Ömer Güney'in 2 yıl önce 50 Euro bağışla Kürt Evi Derneği'ne üye olduğu ortaya çıktı.PKK'nın Kandil'deki elebaşlarından Murat Karayıl

Cinayetleri sevgilisi için mi işledi?

Fransa'da aralarında PKK'nın kurucularından Sakine Cansız'ın da bulunduğu 3 PKK'lı kadını öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Ömer Güney'in 2 yıl önce 50 Euro bağışla Kürt Evi Derneği'ne üye olduğu ortaya çıktı.

PKK'nın Kandil'deki elebaşlarından Murat Karayılan, Güney'i örgüt üyesi olarak kabul etmezken, cinayetlerin arkasında Türkiye'nin olduğunu iddia etti. Güney'in cinayetleri Roj Tv'de çalışan PKK'lı sevgilisi Gülay A. için işlemiş olabileceği ihtimali üzerinde de duruluyor.
 
Paris'te 9 Ocak'ta aralarında PKK'nın kurucularından Sakine Cansız'ın da bulunduğu 3 PKK'lı kadının öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan zanlılardan Ömer Güney ile ilgili detaylar ortaya çıkmaya başladı.
 
Sivas Şarkışla Polattepe köyü nüfusuna kayıtlı olan Ömer Güney (31), 25 yıl önce anne ve babasıyla birlikte Fransa'nın başkenti Paris'e yerleşti. Fransa'daki ailesinin izniyle 1999 yılında ayrı eve çıkan Güney, 2000'de Almanya yerleşti. Almanya'da 2005'te evlenen Güney, 2009'da Hollanda'da uyuşturucu kuryeliği iddiasıyla gözaltına alındı. Eşiyle 2009'da ayrı yaşamaya başlayan ve 2011'de boşanan Güney'in Türkiye'ye 2012'de 3 kez giriş çıkış yaptığı belirlendi.
 
Ömer Güney Belçika'da 2010'da tanıştığı Roj Tv muhabiri Gülay A.'ya aşık oldu. Gülay A.'nın, Fransa'ya yerleşmesinin ardından Ömer Güney de Paris'e dönüş yaptı. Mardin Kızıltepe doğumlu Gülay A. (34) ile ilişkileri başlayan Güney, Kürt derneklerine gidip gelmeye başladı.
 
Paris'te Kasım 2011'de 'Kürt Evi Derneği'ne 50 Euro ödeyerek üye oldu. PKK'ya yakın internet siteleri de Ömer Güney'in 11 Kasım 2011'de üye olmak için yaptığı başvuru formunu yayınladı.
 
İyi derecede Fransızca bilen Ömer Güney, derneğe gelenlere tercümanlık yapmaya ve resmi işlemlerini takip etmeye başladı.
 
Kısa sürede Paris ve çevresindeki PKK'ya yakın olan Kürt derneklerinde tanınan ve aranan bir isim haline gelen Güney, Kuzey Irak'taki Zeli Kampı'ndan Ekim 2012'de Avrupa'ya geçen PKK'nın kurucularından 'Sara' kod adlı Sakine Cansız ile tanıştırıldı. Fransızcası ve iyi ilişkileri nedeniyle Cansız'a zaman zaman şoförlük ve tercümanlık yapmaya başladı. İddia göre, Cansız, Güney'in sevgilisi Gülay A.'yı bir konu nedeniyle azarladı.
 
Gülay A.'nın o günden sonra Cansız'a kin duymaya başladığı ileri sürüldü. Paris'te örgüte yakın çevreler aralarındaki husumetten dolayı Gülay A.'nın Ömer Güney'i, Cansız'ı öldürmesi için ikna etmiş olabileceğini konuşurken, Leyla Şaylemez ile Fidan Doğan'ın da olay yerinde olduğu için öldürüldüğü söylentisi yayıldı.
 
GÜLAY A.: "İLİŞKİM YOK"
 
Güney'in Fransa'da işsiz olduğu ve işsizlik parası aldığı, bu dönemde Kürt Evi Derneği'ne sık sık gidip geldiği belirtildi. Güney'in derneğin bazı üyelerine "Havalimanında güvenlikçi olarak çalıştım, ama kimliğimi iade etmedim. İstediğim zaman havalimanına rahatça girip çıkabiliyorum" dediği öne sürüldü. Roj Tv çalışanı Gülay A., Güney'le ilişkisi olduğu iddiasını kanalın yöneticileri aracılığıyla yalanladı.
 
"POLAT ALEMDAR GİBİ ÇIKMIŞSIN"
 
Ömer Güney'in, sosyal medyada yayınladığı fotoğraflarda F.K. isimli kullanıcının "Abi Polat Alemdar gibi çıkmışsın" diye yazdığı görüldü.
 
"KIZ KARDEŞİM POLİS OLSUN İSTİYORUM"
 
Öte yandan yakınlarının beyninde tümör olduğunu belirttiği Ömer Güney'in, bir süre önce kız kardeşinin elinde silahla fotoğrafını sosyal medyada paylaştığı ve Fransa'daki çevresine kız kardeşi Ş.'nin (Şüheda) polis olmasını istediğini söylediği iddia edildi. Güney'in, Kürt Evi Derneği'ndeki çevresinden tepki gelince fotoğrafları kaldırdığı belirtildi.
 
KARAYILAN: "PKK ÜYESİ DEĞİL"
 
Sakine Cansız'a şoförlük yapacak kadar güvenilen Ömer Güney'in PKK ile ilgisi olmadığını iddia eden terör örgütü PKK elebaşı Murat Karayılan ise, Ömer Güney'in PKK üyesi olmadığını öne sürerek, "Henüz PKK sempatizanı bile sayılamayacak bir kişiye 'üyedir' demek çok yanlıştır" dedi. Karayılan, "Askeri eğitim görmeyen bir kişinin bu kadar profesyonel bir cinayeti işlemesi mümkün değildir.
 
Bu durumda ya söz konusu kişi oldukça eğitilmiş bir kişidir ya da cinayete katılan başka profesyonel kişiler vardır. Bu nedenle üzerinde iyi durmak ve olayın tüm boyutlarını açığa çıkarmak büyük önem taşımaktadır. Kesinlikle bu kişinin PKK ve PKK yönetimiyle hiçbir ilişkisi yoktur.
 
Mevcut bilgilere göre, bu kişinin dışarıdan sızdırılmış ve 2 yıldan beri çalıştırılan görevli bir kişi olma ihtimali yüksektir.....
 
Bu katliamların arkasında Türk gladyosu yeşil Ergenekon vardır. ABD ve AB Kürt sorununun çözümü istemiyor. Bunu 4 yıl önce Hasan Cemal'e de söylemiştim" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler