Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki bombalı saldırıyla ilgili olarak gözaltına alınan ve nöbetçi mahkemeye ifade veren Suriyeli Y.B., Z.Ş., A.B. ve İ.Z. ile Türk vatandaşı R.B. tutuklandı.
Gündem
Yayın tarihi:
11 Mart 2013
20:20
Cilvegözü saldırısında 5 tutuklama
Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki bombalı saldırıyla ilgili olarak gözaltına alınan ve nöbetçi mahkemeye ifade veren Suriyeli Y.B., Z.Ş., A.B. ve İ.Z. ile Türk vatandaşı R.B. tutuklandı.Öte yandan, olayın organizatörünün Suriyeli A.B. olduğu, bu şüphelinin Cil
Öte yandan, olayın organizatörünün Suriyeli A.B. olduğu, bu şüphelinin Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki patlamanın ardından ülkesine döndüğü, 7 Mart'ta Hatay'a giriş yaparken yakalandığı ileri sürüldü.
Otomobili Suriye'den Y.B. ile eşi Z.Ş.'nin Cilvegözü'ne getirdiği, karı-kocayı Y.B.'nin ağabeyi olan A.B.'nin karşılayıp, aracı insanların kalabalık olduğu noktaya yönlendirdiği iddia edildi. A.B.'nin otomobilden inen Y.B. ile ayakta konuştuktan sonra olay yerinden uzaklaştıkları ardından da patlamanın meydana geldiği vurgulandı.
İKİNCİ EYLEM İÇİN TÜRKİYE'YE GELİYORMUŞ
Cilvegözü'ndeki bombalı saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen Suriyeli A.B.'nin 7 Mart'ta Türkiye'ye Kilis'teki konteynır kentte bombalı eylem yapmak için geldiği de iddia edildi.