Çiller ve Demirel'e suçlama!

Alevi Bektaşi Federasyonu'na (ABF)bağlı İzmir Birleşenleri ile İzmir Yöre Dernekleri, 'Sivas'ı Unutturmayacağız' adı altında miting yaptı.İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup, Gündoğdu Meydanı'na kadar yürüdü. Pankart ve dövizlerle miting alınına gi

Çiller ve Demirel'e suçlama!

Alevi Bektaşi Federasyonu'na (ABF)bağlı İzmir Birleşenleri ile İzmir Yöre Dernekleri, 'Sivas'ı Unutturmayacağız' adı altında miting yaptı.

İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup, Gündoğdu Meydanı'na kadar yürüdü. Pankart ve dövizlerle miting alınına giden topluluk, müzik eşliğinde basın açıklaması yaptı.

ÇİLLER VE DEMİREL YARGILANSIN

Miting Tertip Komitesi adına kürsüye çıkan Şehri Tuğcular, Sivas Madımak Oteli'nin yakılması ve 33 kişinin yanmasının altında görünmeyen güçler olduğunu savundu. Yaşananların milliyetçi duygularla ya da inançlarla bağdaşamayacağını ve hedeflerin bu yöne kaydırılmak istenmesiyle vatandaşların yanıltıldığını vurgulayan Tuğcular, şunları söyledi: "Bu katliamın görünen ve görünmeyen geri plandaki aktörleri vardır ve yargı önüne çıkarılmamıştır. Katliamın amacı ile 15 bin kişinin oteli zorladığı saatlerde büyütülecek bir şey yok diyen dönemin İçişleri Bakanı Mehmet Gazioğlu yargılanmalıdır. 'Çok şükür dışarıdaki vatandaşlara bir şey olmamıştır' diyen dönemin Başbakanı Tansu Çiller yargılanmalıdır. 'Vatandaşla emniyet güçlerini karşı karşıya getirmeyin' diyen dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel yargılanmalıdır. Olay sırasında telsizden 'müdahale etmeyin' diyen emniyet yetkilileri yargılanmalıdır. Alana getirilen askerleri geri çeken komutanlar yargılanmalıdır."

CHP'Lİ VEKİLLER DESTEK VERDİ

Madımak katliamının önceden planlandığını iddia eden Tuğcular, "Kıbrıs'a 2 saatte çıkarma yapmakla övünen devlet, 500 metrelik Madımak Oteli'ne 8 saatte ulaşamamıştır. Bu katliamın nefret duyguları ile Madımak Oteli'nin önüne toplanan 15 bin saldırganın içinde 125 kişinin tek başına gerçekleştirdiği bir katliam değildir." diye konuştu. Konuşmaların sonunda Madımak'ta ölenlerin posterleri ile geleneksel kıyafetlerle semah gösteri sunuldu. CHP İl Başkanı ve bazı CHP milletvekillerinin bulunduğu grup, sloganlarla olaysız dağıldı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler