Cihazınız ve Sim Kartınız 4.5G'ye Uyumlu Mu?

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz gün yapılan 4.5G ihalesi sonuçlandı ve artık operatörlerin son çalışmaları yapılarak 1 Nisan 2016 tarihinde geçiş başlayacak. Daha uzun bir süre olmasına rağmen önemli olan detaylardan biri de 4.5G'ye operatörler hazırlanırken s

Cihazınız ve Sim Kartınız 4.5G'ye Uyumlu Mu?


Bildiğiniz gibi geçtiğimiz gün yapılan 4.5G ihalesi sonuçlandı ve artık operatörlerin son çalışmaları yapılarak 1 Nisan 2016 tarihinde geçiş başlayacak. Daha uzun bir süre olmasına rağmen önemli olan detaylardan biri de 4.5G'ye operatörler hazırlanırken sizin hazır olup olmadığınız. Ancak bunu öğrenmenin de bir yolu var.

Sadece telefonunuzun destekliyor olması da maalesef yetmiyor. Bu frekansları da sim kartınızın desteklemesi gerekli. Bunu da öğrenmek kolay.



Eğer Turkcell abonesi iseniz buradaki bağlantıya gidip sayfanın ortalarında bulunan 4.5G'ye Hazır Mısınız? bölümünden cep telefon numaranızı ve Turkcell şifrenizi yazarak kontrol edebilirsiniz. Eğer yakın bir sürede sim kart değişikliği yapmamış iseniz 4G uyumlu bir sim karta sahip olmanız gerekecek. Ancak en güzel çözüm bu site üzerinden yapılabilir. Eğer uyumlu değilse istediğiniz zaman bir Turkcell bayisine uğrayarak 4.5G uyumlu sim kart talebinizi iletebilirsiniz.

Avea aboneleri ise direkt olarak sim kart değişikliği yapmaları gerekiyor. Yani cihazınız desteklese dahi sim kartınız desteklemediği için en yakın Türk Telekom grubu bayilerinden birine gidip sim kart değişikliği talep etmeniz gerekecek.

Vodafone kullanıcıları ise en şanslı kullanıcılar. Çünkü hali hazırda kullanmış oldukları 3G destekli sim kartları aynı zamanda 4.5G'yi de destekliyor olacak. Yani herhangi bir sim kart değişikliğine gerek kalmadan cihazlarının da desteklemesi halinde 1 Nisan 2016'da 4.5G'ye geçiş yapacaklar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem